Sıcaklıklar rekor üstüne rekor kıracak! 'El Nino' Ankara'ya geliyor
Dünyayı kasıp kavuran El Nino, Türkiye'de de etkisini hissettirmeye başladı. Rekor sıcaklık artışlarına neden olan El Nino'dan etkilenecek kentler arasında Ankara'da yer alıyor. Uzmanlar, "Sıcaklıkların rekor kırdığı bir yaz mevsimi yaşayacağız" dedi.
Dünyada yaşanan rekor sıcaklık artışlarıyla birlikte Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) El Nino'yu resmi bildiri ile duyurdu. Pasifik Okyanusu'ndaki sıcaklık artışıyla oluşan El Nino, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeyi etkiliyor.
TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, sıcaklığın yükselmesine yol açan ‘El Nino’ etkisinin başkent Ankara’da da hissedilebileceğini söyledi.
Çukurçayır, “Şu anda El Nino etkisi yeni yeni hissedilmekte. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün mevsimsel tahminlerine göre temmuz ayından itibaren mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık yaşayacağız” dedi.
"SICAKLIKLARIN REKOR KIRDIĞI BİR YAZ MEVSİMİ YAŞAYACAĞIZ"
Hürriyet'te yer alan habere göre Çukurçayır, “Ankara özelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar ile birlikte birçok yerleşim birimimizde sıcaklıkların rekor kırdığı bir yaz mevsimi yaşamamız sürpriz olmayacaktır” dedi.
Fırat Çukurçayır, şu ifadeleri kullandı:
El Nino ile Türkiye’de de Sıcaklık artışı yaşanması ve ülkemizin hemen her bölgesinde sıcaklık rekorlarının kırılacağı bir yaz mevsiminin yaşanması sürpriz olmayacaktır. Her ne kadar mart ayında El Nino’nun etkisi altına girsek de El Nino’nun getireceği sıcaklık artışları yaklaşık bir yıl içinde kendini göstermektedir. Şu anda El Nino etkisi yeni yeni hissedilmekte. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün mevsimsel tahminlerine göre temmuz ayından itibaren mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık yaşayacağız. Mevsimsel tahminler her ne kadar tutarlılığı en düşük tahminler olsa da El Nino’nun da etkisiyle gerek İç Anadolu Bölgesi’nde gerekse Ankara özelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar ile birlikte birçok yerleşim birimimizde sıcaklıkların rekor kırdığı bir yaz mevsimi yaşamamız sürpriz olmayacaktır.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.