Sağlık çalışanları yıpranma payı talep ediyor
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Yapılmak istenen düzenlemelerde, sağlık çalışanların tümüne, herhangi bir ayrım yapılmadan tamamına yıpranma payı verilmesini istiyoruz” dedi.
Sağlık çalışanlarının başta yıpranma payları, şiddete maruz kalmaları gibi yaşadıkları sıkıntı ve talepleri hakkında konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanımızın Açıklamalarını Önemsiyoruz
Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın açıklamalarını hatırlatan Kahveci, “Sayın Bakanımızın sağlık çalışanlarının talepleri ile ilgili önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağı yönündeki açıklamalarını önemsiyoruz. Sağlık çalışanlarının temel talepleri olan döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması, yıpranma payı verilmesi, ücretlerin yükseltilmesi ve tüm çalışanların kadrolu olması gibi konularda beklentimiz acil çözümdür.” dedi.
Sözümü Aldık Beklemek İstemiyoruz
Yıpranma payları konusunda bir kaç yıl önce söz aldıklarını ve KHK ile koruma ve infaz memurlarına bun hakkın tanındığını hatırlatan Kahveci, “Bakınız son olarak 25 Ağustos’ta 694 sayılı KHK’da cezaevlerinde görevli infaz ve koruma memurlarına 4 yıla 1 yıl olarak bir yıpranma payı verilmiştir. Bu gelişmeyi eleştirmek bir yana cezaevlerindeki memurların bunu hak ettiğini düşünüyoruz ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz vermesine rağmen ve bir KHK ile bile bu hak rahatça tanınabiliyorken sağlık çalışanlarının bekletilmesine bir son verilmedir. Yapılmak istenen düzenlemelerde, sağlık çalışanlarının tamamına herhangi bir ayrım yapılmadan yıpranma payı verilmelidir.” şeklinde konuştu.
Her Gün 31 Sağlık Çalışanı Şiddete Uğruyor
Öte yandan sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaları ve yargılanmalardaki yanlışlara da değinen Kahveci, “Sağlık çalışanları ağır iş yükü, sonu gelmeyen nöbetler ve şiddet ile karşı karşıyadır. Her gün 31 sağlık çalışanı şiddete uğradığını resmi makamlara bildirmektedir. Bildirilmeyenleri de düşünürsek olayın boyutlarının nereye geldiğini anlayabiliriz. Sağlıkta şiddet vahşete ve cinayete dönüşmektedir. Mevzuatta düzenleme varken ve bizler sağlık çalışanlarının can güvenliklerine kast edenlerin en ağır cezalara çarptırılmasını isterken sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar tutuksuz yargılanmaktadır. Merak ediyoruz tutuklu yargılama mevzuatta varken uygulanmamasının sebebi nedir? Mevzuat uygulanmayacaksa niçin var? Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır.” şeklinde konuştu.
Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.