Sadullah Ergin kimdir? Sadullah Ergin kaç yaşında nereli mesleği ne?

Sadullah Ergin kimdir? Sadullah Ergin kaç yaşında nereli mesleği ne?

Partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirmesi için tanınan süre, bugün saat 17.00'de sona eriyor. Listedeki o isim ise tepki çekmişti. Peki, Sadullah Ergin kimdir? Sadullah Ergin kaç yaşında nereli mesleği ne?

CHP Hatay Milletvekili aday listesinde gösterildiği için tartışma yaratan isim, Ankara 1. Bölge milletvekili adayı olarak yeri değiştirilmişti. Bir dönem Adalet Bakanlığı da yapan o ismin döneminde Balyoz ve Ergenekon davası başlamıştı. Şimdi Millet İttifakı'nda… Peki, Sadullah Ergin kimdir? Sadullah Ergin kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar:

Sadullah Ergin kaç yaşında, nereli, mesleği ne

SADULLAH ERGİN KİMDİR?

Sadullah Ergin 6 Temmuz 1964 Antakya doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Antakya'da tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun olmuştur. Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde 5 yıl süreyle kurum avukatı olarak çalıştıktan sonra istifa ederek serbest avukatlık yapmıştır. Çeşitli dernek ve cemiyetlerde yöneticilik faaliyetinde bulunmuştur. Refah Partisi ve Fazilet Partisinde Hatay İl Başkanı olarak görev yapmıştır. 1999 yerel seçimlerde Fazilet Partisinden Antakya belediyesi Başkan Adayı olarak seçimlere girmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Kurucu İl Başkanı oldu. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan 22. dönem milletvekili genel seçimlerinde 1. sıradan Hatay milletvekili olarak TBMM'ye giren Sadullah Ergin, 3 dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili olarak görev yapmıştır. 20 Mayıs 2003 tarihinde AK Parti Grup Başkan vekili seçilen Ergin, 08 Ekim 2004 Tarihin de TBMM bünyesinde yapılan seçimlerde 2. kez AK Parti Grup Başkan vekili seçilmiştir. 2006 yılında Ali Dibo skandalında adı geçen Ergin 60’ıncı ve 61’inci Cumhuriyet Hükümeti’nde Adalet Bakanlığı görevine getirilmiştir. 25 Aralık 2013 tarihinde 2014 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti'den Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olması sebebiyle Adalet Bakanlığı görevinden ayrılan Ergin, yerel seçimlerde 5000 oy farkla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'li Lütfü Savaş'a karşı kaybetmiştir. AK Parti'den ayrıldıktan sonra, 9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisinin kurucu üyeleri arasında yer almıştır. Sadullah Ergin evli ve 4 çocuğu vardır.

DEVA kurucu isimi ve Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP listesinden Hatay 1'inci sıra milletvekili adayı olacağı bilgisinin muhalefet içinde tartışma yaratması üzerine Deva Parti’li Ergin’e CHP Ankara 1’inci bölge 4’üncü sıradan yer açıldığı belirlendi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.