Bakan Yerlikaya: Narin'in cansız bedeni bulundu

Bakan Yerlikaya: Narin'in cansız bedeni bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun."

CANSIZ BEDENİ EĞERTUTMAZ DERESİ'NDE BULUNDU

Narin'in cansız bedeninin günlerdir arama yapılan Eğertutmaz Deresi'nde bulunduğu öğrenildi.

Eğertutmaz Deresi'nde daha önce pembe terlik bulunmuş ancak daha sonra terliğin Narin'e ait olmadığı bilgisi paylaşılmıştı.

Narin Güran, 21 Ağustos'tan bu yana aranıyordu.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın, soruşturma kapsamında gözaltına alınan amcası 2 Eylül'de tutuklanmıştı. Mahkeme tutuklamaya gerekçe olarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarını göstermişti.

BALÇIKLARIN İÇERİSİDEN ÇUVAL İÇERİSİNDE BULUNDU

Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre, Narin'in bulunduğu Eğertutmaz Deresi'nde ikinci kez arama çalışması başlatılmıştı. Buna göre Narin'in cansız bedenine köyün 1,5 kilometre uzaklığındaki derede ulaşıldığı belirtildi. Küçük çocuğun cansız bedeninin balçıkların içerisinde bir çuval içerisinde bulunduğu öğrenildi. Güran'ın cansız bedeninin Adli Tıp morguna kaldırıldığı öğrenildi.

DİYARBAKIR VALİSİ: ÜZERİNE TAŞLAR KONULMUŞ

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada, "Narin Güran kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunmuştur" açıklamasında bulundu.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir" ifadelerini kullandı.

"SÜRECİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da, "Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun. Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız" paylaşımında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.