RTÜK'ten medyaya uyarı: "Lisans iptali uygulanacak"

RTÜK'ten medyaya uyarı: "Lisans iptali uygulanacak"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı yayıncı kuruluşların taraflı ve hukuk dışı yayınlar yaptığını belirterek, lisans iptaline kadar varabilecek yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı yayıncı kuruluşların taraflı ve hukuk dışı yayınlar yaptığını belirterek, lisans iptaline kadar varabilecek yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.

"RESMÎ AÇIKLAMALAR DIŞINDA HABER YAYINLANMAMALI"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalarla ilgili yalnızca yetkili mercilerden gelen resmî açıklamalara yer verilmesi gerektiğini vurguladı. Şahin, RTÜK olarak daha önce de uyarılarda bulunduklarını ve kurallara uymayan yayıncı kuruluşlara program durdurma cezası gibi çeşitli yaptırımlar uygulandığını hatırlattı.

LİSANS İPTALİ UYARISI

Şahin, bazı medya kuruluşlarının kanun dışına çıkarak halkı sokağa davet eden, illegal örgütlerin sözcüsü gibi beyanlarda bulunan yorumcuları ekrana taşıyan, devlet büyükleri, yargı mensupları, emniyet personeli ve kolluk kuvvetlerine hakaret eden yayınlar yaptığını belirtti. Bu tür yayınlar yapan kuruluşlara uzun süreli yayın durdurma ve lisans iptali gibi cezaların uygulanabileceğini ifade etti.

Şahin, süreci tarafsız bir şekilde yürüten yayın kuruluşlarına teşekkür ederken, uyarıları dikkate almayan ve hukuk dışı yayınlarını sürdüren az sayıda medya kuruluşunu son kez ihtaren uyardıklarını dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.