Reklam amaçlı adaylığa takip

Reklam amaçlı adaylığa takip

AK Parti, önümüzdeki yerel seçimlerde aday adaylığı için resmi başvuruda bulunmayıp, sırf reklam amaçlı sosyal medya üzerinden takipçilerine aday adaylığını duyuran şahısları mercek altına alacak.

AK Parti, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için aday belirleme sürecini geçtiğimiz pazartesi günü başlattı. 16 yıldır iktidarda olan AK Parti bu dönem aday belirleme sürecinde vatandaşla birlikte el ele gönül gönüle şehri yönetecek, insanların kalbine dokunacak isimler bulup çıkarmaya çalışacak. Genel Merkez tarafından oluşturulan komisyonlarca aday belirleme sürecinde teşkilatlar ile vatandaşların görüşüne de başvurulacak. Anketler yapılarak çıkan sonuçlar değerlendirilecek. Adayların Ekim- Kasım ayı gibi netleşmeye başlaması planlanıyor.

SIKI BİR SÜREÇTEN GEÇİRİLECEK

AK Parti’den aday adayı olanlar sıkı bir süreçten geçirilecek. Aday adayları ile tek tek mülakat yapılacak. AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen komisyon tarafından mülakata alınacak aday adaylarından göreve gelmesi halinde yapmayı düşündüğü projeleri ile ilgili bilgi verilmesi istenecek. Aday adayı başvuruları AK Parti Genel Merkezinden, il ve ilçe başkanlıklarından yapılabilecek.  

PARTİ DIŞI İSİMLERE TEKLİF GİDECEK

AK Parti, aday adayı olmamış; ancak bulundukları bölgede halkın desteğini almış önemli isimlere de belediye başkan adaylığı için teklif götürecek.

O ADAY ADAYLARI MERCEK ALTINA ALINACAK

AK Parti’den aday adayı olabilmek için resmi başvuruda bulunmamasına rağmen sosyal medya üzerinden aday adaylığını açıklayan kişiler mercek altına alınacak. AK Parti üzerinden reklam yapılmaya çalışılması engellenecek. 
Edinilen bilgilere göre bu girişimlerde bulunan isimlere aday adaylığı için ya resmi kaydını yaptırması ya da sosyal medya üzerindeki paylaşımını silmesi istenecek. Geride bıraktığımız milletvekili seçimlerinde pek çok sayıda kişi resmi bir başvuruda bulunmamasına rağmen reklam amaçlı milletvekili aday adayı olduğunu sosyal medyadan duyurmuştu. 

TEVAZU SAHİBİ, KİBİR YOKSUNU ADAYLAR ARANIYOR

Öte yandan AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde aday kriterleriyle ilgili şu paylaşımda bulunmuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylarımızdan istediği bir şey var; adayımız alçak gönüllü ve tevazu sahibi olacak, asla kibre bulaşmayacak ve herkese gönlünü, sofrasını açacak. Biz de bu adaylarımızı bulmak için büyük bir titizlikle çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz.”

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.