Ramazan'da Hamamönü'nde sessizlik hâkim: Standlar boş kaldı

Ramazan'da Hamamönü'nde sessizlik hâkim: Standlar boş kaldı

Altındağ Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında Hamamönü'ne kurulan stantlar bu yıl da özenle hazırlandı. Hava sıcaklıklarının düşük seyretmesi sebebiyle stantlar beklenen kalabalığı yakalayamadı. Bölge geçen seneki festival havasından çok uzak.

Her yıl Ramazan ayında Altındağ Belediyesi tarafından Hamamönü'ne kurulan stantlar, bu yılda büyük bir özenle hazırlandı. Ramazan ayı boyunca kalabalık ve hareketli bir atmosfere ev sahipliği yapan Hamamönü’nde, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle bu yıl ziyaretçi sayısında gözle görülür bir düşüş yaşandı. Esnaflar, önceki yıllara kıyasla daha sakin bir Ramazan dönemi geçirdiklerini dile getirerek, bu yıl bekledikleri yoğunluğu göremediklerini belirtti. Geleneksel el sanatları ve yöresel lezzetlerin satışa sunulduğu stantlarda, Ramazan ruhunu devam ederken, esnaflar ayın son günlerinde hava sıcaklıklarının artmasıyla kalabalıkların geri dönmesini umut ediyor.

1-001.jpg

SOĞUK HAVA YOĞUNLUĞU ETKİLEDİ

Altındağ Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında Hamamönü'ne kurulan stantlar bu yıl da yerlerini aldı. Dekorasyonları, dizaynları ve satılan ürünleriyle göz dolduran bu stantlar, Ankara'nın tarihi dokusu içinde Ramazan ruhunu yaşatmaya devam ediyor. Ramazan ayı boyunca kalabalık ve hareketli bir atmosfere ev sahipliği yapan Hamamönü’nde, bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi sebebiyle ziyaretçi sayısında belirgin bir azalma yaşandı. Başkentte etkisini hissettiren soğuk hava dalgası, iftar sonrasında açık havada vakit geçirmek isteyen vatandaşları olumsuz etkiledi. Geçmiş yıllarda iftar sonrası ışıl ışıl sokaklarda yürüyüş yapmayı, sokak sanatçılarının performanslarını dinlemeyi ve sıcak içecekler eşliğinde sohbet etmeyi alışkanlık hâline getiren Ankaralılar, bu yıl soğuk havanın etkisiyle kapalı mekânlara yönelmek zorunda kaldı.

2-002.jpg

“BU YIL OLDUKÇA SAKİN GEÇİYOR”

Hamamönü'nde uzun yıllardır stant açan esnaflardan biri olan Soner Timur, Ramazan ayının bu yıl diğer yıllara oranla daha durgun geçtiğini ifade etti. Ramazan bereketini her yıl büyük bir heyecanla beklediklerini söyleyen Timur, bu yıl bekledikleri yoğunluğu göremediklerini belirtti. Timur, “Normalde Ramazan ayında burada yürümek bile zordur. Bu sene havalar soğuk olduğu için insanlar fazla gelmiyor. Biz esnaflar da bu durumdan olumsuz etkileniyoruz” şeklinde konuştu. “Genellikle Ramazan ayında Hamamönü'nde adım atacak yer olmaz, sokaklar cıvıl cıvıl olurdu. Fakat bu sene havaların soğuk olması sebebiyle vatandaşlar çok fazla dışarıyı tercih etmiyor. Bu durum, biz esnaflar için de büyük bir olumsuzluğa neden oluyor” diyen Timur, eski Ramazan akşamlarının hareketliliğini özlediklerini sözlerine ekledi. Satışların düşük olduğunu ifade eden vurgulayan Timur, Ramazan ayının son günlerinde hareketliliğin artmasını umut ettiklerini belirterek, “İnsanlar sıcak havalarda daha çok dışarı çıkıyor, belki ilerleyen günlerde hava biraz ısınır ve bizler de eski günlerdeki gibi yoğunluk yaşarız” şeklinde konuştu.

3-002.jpg

ESNAF, KALABALIĞIN ARTMASINI UMUT EDİYOR

Soğuk hava nedeniyle ziyaretçi sayısında düşüş yaşansa da, Hamamönü'nde Ramazan ruhu canlılığını koruyor. Altındağ'ın en özel fotoğraf kareleriyle süslenen stantlarda, geleneksel el sanatlarından yöresel lezzetlere kadar pek çok ürün ziyaretçilerle buluşuyor. İlerleyen günlerde havaların ısınmasını bekleyen esnaf, kalabalığın yeniden artmasını umut ediyor. Ankaralıların Ramazan ruhunu hissetmek ve tarihi atmosferi solumak için Hamamönü'ne ilgi göstermesi beklenirken, esnaf da bereketli ve bol kazançlı günler için temennide bulunuyor.

Kaynak:Ankara Ulus

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.