Ramazana Özel Hurmalı Zemzemli Dondurma

Ramazana Özel Hurmalı Zemzemli Dondurma

Ankara’da dondurmacılık yapan Lami Gürer hurmalı zemzemli dondurma yaparak dondurmaya yeni bir tat kattı. Daha önce Çankırı’da çıkan kaya tuzundan dondurma yapan Gürer hurmalı zemzemli dondurmanın patentini aldığını çok sayıda talep olduğunu dile getirdi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Hurmalı zemzemli dondurma yaparak dondurmaya yeni bir tat katan Lami Gürer LADO ismiyle kendi markasını oluşturdu. Daha öncede Çankırı’da çıkan kaya tuzuyla dondurma yapan Gürer iki dondurmanın da dünyada ilk olduğunu ve patentlerini aldığını söyledi.

TAMAMIYLA ORGANİK

Dondurmalarının tamamıyla organik olduğunu söyleyen Lami Gürer “20 yıldır dondurma sektöründeyim Çankırı kaya tuzuyla organik dondurma yaptık tamamıyla organik. Daha sonra arkadaşlarında tavsiyesiyle zemzemli hurmalı dondurmayı yaptık. Tuzlu dondurmanın tesadüf olmadığını kanıtlamak için ikisi de dünyada ilk. İki dondurmada çok tuttu resmi tescilini de aldık patentli ürünlerimiz” dedi.

MÜSLÜMAN ÂLEMİNE ARMAĞAN EDİYORUZ

Yenimahalle’de Demetevler Mahallesi 404. Cadde üzerinde dükkânı bulunan Gürer, “Zemzemli hurmalı dondurmayı Müslüman âlemine armağan ediyoruz. Sadece ramazanda yapıyoruz Müslümanlara ait ortak bir lezzet olsun istiyoruz. Diğer dondurmaların arasında en mükemmeli de hurmalı zemzemli dondurma oldu bana göre. Bu işi Ankara’da büyütmek istiyoruz, birçok yerden talep var ancak biz seçici davranıyoruz. Kapasitemiz sınırlı olduğu için her yere veremiyoruz, yurt dışından da talep eden firmalar var” diye konuştu.

DONDURMALAR PATENTLİ

Yurt dışı dâhil birçok yerden talep geldiğini belirten Gürer, “Kendi markamızı oluşturduk LADO ismiyle. Ayrıca Türkiye’de hiçbir dondurmanın patenti yok bizim dondurmalarımız patentli. Tuzlu dondurmanın içerisinden 84 mineral var, insan vücudunda da 84 mineral var, yani vücuttaki bütün minareleri karşılıyor. Zemzemli hurmalı dondurmada aynı şekilde birçok minerali barındırıyor. Bu iki dondurma dünyanın en organik dondurması. Ankara’da Demetevler, Karşıyaka’da 11 cadde, 1 cadde, Hacıbayram’da ve Kentpark’ta şubelerimiz bulunuyor” ifadelerini kullandı.            

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.