Pursaklar'da Selçuklu imzası

Pursaklar'da Selçuklu imzası

Pursaklar Belediyesi’nce hizmete kazandırılan eserlerde yıllardır Selçuklu Türk motifleri damgasını vuruyor. Selçuklu mimarisini ilçede yaşatmak adına projeler arlıksız devam ediyor.

Pursaklar Belediyesi’nce ilçe genelinde hizmete kazandırılan eserlerde yıllardır Selçuklu Türk motifleri damgasını vuruyor.  Selçuklu mimarisi örnek alınarak yapılan binalar, herkesçe takdirle karşılanıyor.  Tebessüm Şehri Pursaklar'da şuan yapımı devam eden ve Selçuklu imzasını taşıyacak 4 proje daha tamamlanmayı bekliyor.  İlçede şuana kadar yaklaşık 20 tane Selçuklu mimarisi sosyal tesis ve hizmet kazandırıldı.

HİZMET BİNASINA SELÇUKLU MOTİFİ

57b11561eb10bb1a58dde341-001.jpg

Emek Caddesi üzerinde Selçuklu motifi ile inşa edilen Belediye Hizmet Binası’nda dış cephe kaplaması hızla devam ediyor. İnşaatın bitmesiyle birlikte ilçe sakinlerinin belediye ile olan ilişkileri tek bir merkezde yapılabilecek. 7 bin 500 metre kare alan üzerine 10 kat olarak inşa edilen Belediye Hizmet Binası hızla yükseliyor. Vatandaşın işini kolaylaştırmak ve daha iyi hizmet verebilmek için bütün birimlerin aynı binada toplanacağı, meclis, encümen ve grup toplantılarının geniş solanlarda yapılabileceği, 160 kişilik konferans salonlarının bulunduğu, 200 kişilik yemekhanenin yer aldığı, 50 araçlık kapalı ve 150 araçlık açık otoparkın bulunduğu yeni belediye hizmet binası, büyük bir ihtiyaca cevap verecek.Selçuklu ve modern mimari ile tasarlanan Belediye Hizmet Binası projesinin en az 50 yıllık ihtiyacı karşılayabileceği öngörülüyor. İller Bankası kredisi ile yapılan Belediye Hizmet Binası’nın 2018 yılı Aralık ayının sonuna tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. 

“BU MAKAMLAR MİLLETİN MAKAMLARIDIR”

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Bizler efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. İnşallah bu mekanlar güzel hizmetler yapmak için vesile olur. Bu güne kadar ilçemiz için ne gerekiyorsa yaptık. Bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağız. Bu süreçlerde bizlerden dualarını ve desteklerini esirgemeyen hemşerilerime teşekkür ediyorum. Rabbim birlik ve beraberlik içinde nice güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi. 

7. NEZAKET OKULU SARAY’A

dd0edda14c5bb7f22db2378c05fa292e-770x512-004.jpg

Pursaklar Belediyesi’nin ilçe genelinde art arda yükselen projelerine ikisi yan yana Saray Mahallesi'nde yükseliyor. İnşaatı devam eden Düğün Salonu ve Eğitim Kültür Yurt Binası tamamlanınca bölgenin büyük bir ihtiyacına cevap verecek.  Belediyes Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Eğitim Kültür ve Yurt Binası ile düğün ve kınalarda kullanılmak üzere hazırlanan Sosyal Tesis Binasının inşaatı hızla yükseliyor.Zemin ve üç kat ile birlikte toplamda 5 kat olarak inşa edilen Eğitim Kültür ve Yurt Binasının duvarları yükselmeye başladı. İçerisinde asansörü bulunan tesiste çok amaçlı salon, kreş ve etüt odaları, yemekhane ve yönetici odaları ile çocuk oyun grupları yer alacak. Selçuklu Türk mimarisine göre tasarlanan projenin Haziran 2018’de tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

DÜĞÜN VE KINALARDA KULLANILACAK

saray-cumhuriyet-mahallesine-modern-dugun-salonu-ve-cay-bahcesi_80f42e6-670x330.jpg

İkinci proje ise düğün ve kına gecelerinde kullanılmak üzere hazırlanan Sosyal Tesis Binasının çatı çalışmalarına başlandı. Duvar örmeleri biten 670 metre kare alan üzerine tek kat olarak inşa edildi. 420 metre kare oturma alanı (salonu) bulunan sosyal tesis içinde mutfak, servis alanları, sanatçı odası, tekniker odası yer alıyor. Türk ve modern mimari unsurlarına göre tasarlanan bu projenin de Mayıs 2018’de tamamlanarak halkın hizmetine sunulması planlanıyor.
Saray’daki modern düğün salonu tamamlandı.

ŞEHİTLİK CAMİİ ÇOK YAKINDA HİZMETTE

2e75f7e10cc15101797c62685fcceef9-002.jpg

Pursaklar Mezarlığı yanındaki 425 metrekare alan üzerine Selçuklu Türk mimari tasarım unsurları ile inşa edilen Şehitlik Camii ve Dini Tesis ise geçtiğimiz günlerde tamamlandı. İki ayrı bloktan oluşan dini tesis projesi tek minareli ve 3 katlı olarak tasarlandı. Çevre düzenlemesi ve dış cephe kaplamaları yapılan tesise minber, mihrap ve kürsü de yerleştirildi. Boya ve badana gibi ince işçiliği devam eden tesisin kısa sürede Pursaklar halkının hizmetine sunulması bekleniyor. Proje içeresinde; asansör, bay-bayan namazgah, mahfil katı, bay-bayan (ayrı ayrı olmak üzere) yemekhane, şadırvan, bay-bayan WC-lavabo ile abdesthaneler, taziye odası, 1 adet gasilhane,1 adet morg yer alacak. 

SELÇUKLU ESERLERİNDEN HALK MEMNUN

İlçede Selçuklu mimarisi ile art arda yükselen projelerden dolayı halkın bir hayli memnun olduğunu açıklayan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Hemşerilerimizin ne ihtiyacı varsa, ilçemizin ne ihtiyacı varsa yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Projelerimizi teker terek tamamlayıp hizmete sunuyoruz. Pursaklar’ı hep birlikte geleceğe taşıyoruz” dedi.  Başkan Çetin, İlçe Kaymakamı İhsan Kara, İlçe Müftüsü Hasan İzmirli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı’ya camiyi gezdirip çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçe protokolü Pursaklar’a kazandırılan böyle bir eserden dolayı memnuniyetlerini belirtip Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e teşekkür etti.
Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.