Pursaklar'da Kurban Pazarı Dezenfekte Edildi

Pursaklar'da Kurban Pazarı Dezenfekte Edildi

Pursaklar Belediyesi Veteriner Hekimliği yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçede hazırlanan kurban pazar alanında dezenfekte çalışması yaptı.

HABER MERKEZİ

Kurban Bayramı öncesi Pursaklar Belediyesi hummalı bir çalışma yürüterek ilk olarak kurban pazar yerinin alt yapı çalışmalarını tamamlayıp ardında da dezenfekte işlemi gerçekleştirdi. Bölgede çalışmalar yapan Veteriner Hekimliği, insan ve hayvan sağlığı için herhangi bir zararı bulunmayan ilaçlarla dezenfekte işlemi gerçekleştirerek mikrop ve hastalıklara karşı tedbir aldı. Kurbanlıkların gelmesiyle tekrar dezenfekte çalışmalarını yapacaklarını belirten yetkililer, “Sıcak havları da dikkate alarak kurbanlık hayvanların kanlarında ve dışkılarında larva üremesine karşı bölge sürekli yıkanıp ilaçlanarak dezenfekte edilecek” açıklamasında bulundu.

‘KAÇAK YAKALAMA TİMİ’ HAZIR BULUNDURULACAK

Bu yöntemlerle insan sağılığını tehdit eden mikroorganizmaların önüne geçilip, kötü koku engellenecek. Pursaklar Belediyesi Veteriner Hekimliği her sene olduğu gibi bu sene de kaçak kurbanlık ihtimaline karşı “kaçak yakalama timi” hazır bulunduracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.