Pursaklar eski Belediye Başkanı Selçuk Çetin: Borç 60 milyon lira

Pursaklar eski Belediye Başkanı Selçuk Çetin: Borç 60 milyon lira

Pursaklar’ın eski Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Ayhan Yılmaz’ın istifasının ardından belediyenin mali durumuyla ilgili çıkan iddialara, “Net borç 33 milyon. Bu borç 10 yıllık vade farkıyla 60 milyonu buluyor” şeklinde yanıt verdi. 

Pursaklar’ın eski Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Ayhan Yılmaz’ın istifasının ardından belediyenin mali durumuyla ilgili çıkan iddialara, “Net borç 33 milyon. Bu borç 10 yıllık vade farkıyla 60 milyonu buluyor” şeklinde yanıt verdi. 

Ankara’nın ağabeyi” olarak bilinen Ayhan Yılmaz, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Pursaklar Belediye Başkanlığı görevinden geçtiğimiz günlerde istifa etmişti. Bu açıklamalara rağmen Yılmaz’ın istifasına ilişkin ilçede farklı iddialar dillendirilmeye başladı. 

BELEDİYENİN BORCU NE KADAR?

Yılmaz’ın sağlık sorunları nedeniyle değil, Pursaklar Belediyesi’nin 100 milyonu geçkin “içinden çıkılamaz” borcu nedeniyle istifa ettiği öne sürülüyor. Özellikle sosyal medya üzerinden bu iddiayla ilgili pek çok paylaşım yapıldığı görülüyor; ancak yapılan paylaşımlarda borç tutarının birbirini tutmadığı da görülüyor. Sosyal medyada sıkça dolaşan bu iddialar soru işaretlerine neden oluyor. 

SELÇUK ÇETİN, BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI

Bu iddiaların ayyuka çıkması üzerine Ayhan Yılmaz’ın selefi Selçuk Çetin, belediyenin borçlarına ilişkin açıklama yaptı. Pursaklar’da 3 dönem belediye başkanlığı yapmış ve geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinin ardından bayrağı devretmiş olan Selçuk Çetin, “143 bin nüfuslu Pursaklar Belediyesi’nin net borcu 33 milyon. Belediyenin bu borcu 10 yıl vadeye yayılmış durumda. 10 yıllık vade farkıyla yaklaşık 60 milyon borcu bulunmaktadır. Biz bu borcun 3 yılını ödedik, bu yıl itibariyle 7 yıl ödenecek borç kaldı. Bu borçların büyük bir bölümünü yeni yapılan belediye binası ile Saray bölgesinde yapılan yarı olimpik yüzme havuzu oluşturmaktadır. Alınan bu borçlar İller Bankası’ndan sağlanan kredilerdir. Bizim ne SGK'ya ne de vergi dairesine belediye olarak borcumuz yoktur” ifadelerini kullandı. 

ayhan-yilmazin-istifa-sebebi,-pursaklar-belediyesinin-borcu,-selcuk-cetinin-borc-aciklamasi,-pursaklarin-borcu-ne-kadar,-ayhan-yilmaz-neden-istifa-etti,-pursaklarin-yeni-belediye-baskani-kim-olacak,.jpg

“YATIRIM YAPILIYOR BORÇ OLABİLİR”

Selçuk Çetin, Pursaklar’ı 11 yıl önce belde olarak teslim almalarına rağmen bugün Ankara’nın 8. Metropol ilçesi konumuna yükselttiklerini belirterek, “Belde olarak teslim aldığımız Pursaklar 11 yıl önce ilçe olmuştur ve yapılan hizmet ve yatırımlarla Başkent’in 8’inci metropol ilçesi konumuna yükselmiştir. Yatırım yapılan her bölgede belediyelerin borçlanması olabilir" dedi.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.