Oy kullanmak için seçmen kağıdına gerek var mı?

Oy kullanmak için seçmen kağıdına gerek var mı?

Türkiye yeniden sandık başına gidiyor. 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek ikinci tur seçimleri için artık heyecan dorukta. Peki, Oy kullanmak için seçmen kağıdına gerek var mı? İşte detaylar:

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Genel Seçimlerde meclisteki sandalye çoğunluğunu Cumhur İttifakı kazandı. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir aday gerekli oy çoğunluğuna sahip olamayarak seçim ikinci tura taşındı. 28 Mayıs 2023 Pazar günü Türkiye yeniden sandık başına giderek bu kez de Cumhurbaşkanını belirleyecek. En çok oyu alan adayın kazanacağı seçimler öncesi en çok merak edilen konu; bu seçimlerdeki seçmen kağıtları konusu oldu. Bir önceki seçimlerde kullanılan seçmen kağıtları bu seçimlerde de kullanılacak mı? Peki, bu seçimde oy kullanmak için seçmen kağıdına gerek var mı? İşte tüm detaylar:

OY KULLANMAK İÇİN SEÇMEN KAĞIDINA GEREK VAR MI?

Oy kullanmak için seçmen kağıdına gerek var mı? Sorusunun en çok sorulduğu bu günlerde bu konunun cevabı araştırılıyor. Sorunun cevabı; herkes bir önceki seçimlerde oy kullandıkları sandıklarda oylarını kullanacaklar.

Seçmen kağıdının da bir bilgi kağıdı olması sebebiyle aslında gerek yok. Ancak YSK yeni seçmen kağıtlarını çıkartıp muhtarlıklar aracılığıyla vatandaşa dağıtılmasını kararlaştırmıştı. Peki, olmayanlar ne yapacak, yeni seçmen kağıdı olmayan vatandaşlar; YSK’nın internet sitesinden ya da e-devletten hangi sandıkta oy kullanabileceklerini öğrenebilecekler.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.