Özel çocuk Canberk yaptığı eserleri sergiledi
Ulucanlar Sanat Sokağı’nda özel çocuk Canberk Demirel’in eserleri sergilendi. Karma 60 eserin bulunduğu sergiye birçok sanatçı ve sanatsever katılırken Canberk Demirel ve eğitmenleri gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Ulucanlar Sanat Sokağı’nda özel çocuk Canberk Demirel’in ‘Canberk’in Renkli Dünyası’ adlı ilk kişisel karma sergisi düzenlendi. 20 ebru sanatı, 10 seramik ebru sanatı olmak üzere 60 eserin ziyaretçilerle buluştuğu sergide Canberk Demirel “Bu yolda devam edeceğim. Bu sabır ve emek işi. Daha büyük sergilerim olacak inşallah” ifadelerini kullanırken eğitmenleri Bakanlık Ahşap Oyma Sanatçısı Ali Bayram, Ebru Sanatçısı Şebnem Selçuk ve Çini Sanatçısı Sadriye Boduroğlu ise Canberk Demirel’in birçok öğrenciden daha yetenekli ve azimli olduğunu dile getirdi. ‘Canberk’in Renkli Dünyası’ sergisi 7 Hazirana kadar açık olacak. Sergide otizmli bireyler için farkındalık yaratmak, otizmli bireylerin neleri başarabileceğini göstermek amaçlanıyor.
SABIR VE EMEK İŞİ
27 yaşındaki özel çocuk Canberk Demirel sergi ve eserleri hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır sanat sokağında çalışıyorum. Bu eserlere çok uzun süre bir buçuk yıl emek verdim. Hiç taşırmadan boyadım, baktım ilerliyorum devam ettim. Zorlandığım olmadı. Bu yolda devam edeceğim. Bu sabır ve emek işi. Daha büyük sergilerim olacak inşallah. Hep bu yolda devam etmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“ELİ GÜZEL VE YETENEKLİ”
Canberk Demirel’in eğitim aldığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Ahşap Oyma Sanatçısı Ali Bayram ise Demirel ile tanışmasını şu şekilde anlattı: “Canberk ile bir buçuk yıl önce başka bir öğrencim aracılığıyla tanıştım. Onlarda başka ortamda tanışmışlar. Benden bahsetmişler. Ailesiyle görüştükten sonra aramıza katıldı. Verdiği hisler çok iyiydi. Eli de güzel, yetenekli. Çünkü evde de sanatla uğraşmış. Diğer hocalarımızda destek oldu ve bir buçuk yılın sonunda böyle bir sergi ortaya çıktı.”
“BİTMEYEN ENERJİSİ VAR”
Ali Bayram, Canberk Demirel’in kişiliği ve yeteneği hakkında ise “Ahşap oyma sanatı kursunda gücünü kullanmak duygusu onu biraz daha motive etti. Sanata yönelik çok naif bir ruhu da var. Diğer öğrencilerime göre benim için daha iyiydi onunla olmak. Çünkü gözüm arkada kalmadan kendi haline bırakıp kesinlikle çok rahatlıkla Canberk’e kesim yaptırabildim. Verilen işe de aşırı bir performansı ve sabrı vardı. Sıkılmıyor zaten görüyorsunuz o boyama işleri çoğu insanın yapamayacağı işler. Ahşapta da mesela bir kıl testereyle hiç yorulmuyor hiç bitmeyen bir enerjisi var” ifadelerini kullandı.
“SANATA MEYİLLİ”
Demirel’in Ebru Sanatçısı eğitmeni Şebnem Selçuk da tüm eğitmenler olarak Demirel’in eserlerinin ortaya çıkmasında herkesin kendi alanından Demirel’e katkı sağladıklarını dile getirerek, “Oğlumuzu kardeşimizi çok seviyoruz. Algılaması çok iyi sevgi dolu bir çocuk zaten. Sanata karşı çok güzel bir eğilime sahip. Şu anda engelsiz dediğimiz birçok öğrenciden daha yetenekli ve sanata meyilli var ve çok severek güzel çalışmalar yaptık” dedi.
“HAYATINA DOKUNDUK”
Eğitmenlerden Çini Sanatçısı Sadriye Boduroğlu ise Demirel’in yaptığı işleri gördüğünü ve beğenerek kendisinin de üstüne çini sanatında katkı sağladığını belirterek, “Yapabildiğimizce, dokunabildiğimizce hayatına dokunmaya çalıştık. Bu şekilde güzel işler çıkardık mutluyum” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.