Örnek Mahallesi otobüs hatlarını geri istiyor

Örnek Mahallesi otobüs hatlarını geri istiyor

Örnek Mahallesi muhtarı Muzaffer Çiftçi, Gökçek döneminde kaldırılan EGO otobüs seferlerinin mahallelerine tekrardan verilmesini istedi.

Ankara'da 60'lı yıllarda ilk toplu konut örneklerinden biri olarak yapılan Örnek Mahallesi ya da bilinen adıyla Telsizler Bloklarının,Balgat, Beşevler-Emek-Bahçelievler ve Beştepe'ye giden EGO otobüs hatları 2014'te Melih Gökçek döneminde kaldırıldı. Örnek Mahallesi'nin 1970'ten beri sakini olan ve üç dönemdir muhtarlığını yapan Muzaffer Çiftçi, "En azından Balgat hattını geri istiyoruz, mahallemde çok sayıda kadın Balgat ve çevresinde tekstil ve konfeksiyon atölyelerinde çalışmakta. Biz bu mağduriyeti engellemek istediğimizde, bize 'Ulus'tan aktarma yapsınlar' dendi. Zaten çok yoksul insanlar, aktarma için kesilen bir-iki lira bile onlar için çok büyük olur'' diye konuştu.

"HAK KAYBI YAŞANMASIN"

dscn4147.jpg

Gazetemize konuşan Örnek Mahallesi Muhtarı Muzaffer Çiftçi, 25 bin kişinin yaşadığı Telsizler Blokları'nda, kentsel dönüşümün 2018 yılında başlayacağını açıkladı. Bölgede yer alan blokların depreme dayanaksız olduğunu, bu yüzdende TOKİ tarafından kentsel dönüşüme tabi tutulacağını kaydeden Çiftçi, "Bizim isteğimiz bu süreçte kimsenin mağdur edilmemesidir" dedi.Çiftçi, kentsel dönüşüm kapsamında, önceliklerinin tapulu malı olan herkesin kendi oturduğu bölgeden evlerinin alarak, hak kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi. Muhtar Çiftçi, "Biz  vatandaşın oturduğu yer neresi ise orada kalmasını istiyoruz. Bu işin kura yoluyla çözülmesinin haksızlıklara yol açacağını düşünüyoruz. O yüzden herkesin kendi oturduğu yerden ev, hangi katta, hangi cephede oturuyorsa oradan dairesini almasını talep ediyoruz. Amacımız olası bir tatsızlığa haksızlığa bir kavgaya meyil bırakmamak" diye konuştu. 

"BİR KİRA GELİRİ VERİLSİN"

dscn4178.jpg

Mahalle sakinlerinin kentsel dönüşüm konusunda kira yardımı alamayacakları konusunda tereddütlerinin olduğunu kaydeden Çiftçi, "Bu mahallede oturuyorsa kira yardımı alabilir oturmuyorsa alamaz. Bu doğru bir şey değil. Biz birden fazla dairesi varsa bir kira alsın diyoruz. Ancak, buradan taşınmış başka yerde kirada otuyor kendi evini kiraya vermiş. Biz bu insanlarında mağdur edilmesini istemiyoruz" dedi. Bu uygulamanın insanları dolandırıcılığa sevk ettiği ifade eden Çiftçi, "Bazı kişiler kiracılarının yanında oturuyormuş gibi sahte beyanda bulunuyorlar, insanları bu türden işlere bulaştırmadan onların mağduriyetlerinin önlemek lazım. Hakları neyse onun verilmesi lazım ama birden fazla evi varsa bir kira geliri alsın" dedi.

"OTOBÜS HATTI İÇİN BEŞ BİN İMZA TOPLADIK"

Altındağ ilçesinin önemli bir ulaşım merkezi olan Örnek Mahallesi'nden hareket eden EGO'nun Balgat,Beşevler-Emek-Bahçelievler ve Beştepe hatları, 2014 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı. Bu durum karşında mahalLeden beş bin kişinin imza topladığını ifade Çiftçi şöyle konuştu:
"Benim mahallem orta gelirli insanlardan oluşuyor. Özellikle Balgat'ta çalışan kişi sayısı çok. En azından Balgat hattını geri istiyoruz. Mahallemde çok sayıda kadın, Balgat ve çevresinde tekstil ve konfeksiyon atölyelerinde çalışmakta. Özellikle de Balgat hattını bu nedenle geri istedim. Beş bin imza ile gittim ama kabul eritemedim. Biz bu mağduriyeti engellemek istediğimizde, bize 'Ulus'tan aktarma yapsınlar' dendi. Zaten çok yoksul insanlar, aktarma için kesilen bir iki lira bile onlar için çok büyük olur''

"GÖKÇEK'TEN HİZMET GÖRMEDİK"

Türk insanın duygusal bir yapısı olduğunu söyleyen Çiftçi, "Halka hizmet Hakk'a hizmettir ama maalesef biz önceki Büyükşehir yönetimden çok fazla hizmet görmedik" dedi. Mahallenin sorunlarının çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin yöneticilerinden gerekli ilgiyi görmediklerini kaydeden Çiftçi, kendilerine gerekçe olarak, yerel seçimlerde ilçe ve ildeki oy oranları arasındaki farkın gösterildiğini söyledi. Çiftçi, iki başkanın da aynı partiden rağmen arada farkın nedeni gerekçe gösterilmesinin kendileri açısından büyük sıkıntılar durduğunu kaydetti. Örnek Mahallesi'nde caddelerin bakım ve onarımının Altındağ Belediyesince yapıldığını kaydeden Çiftçi, Gökçek döneminde Büyükşehir'den doğru dürüst hizmet göremediklerini söyledi.

MUSTAFA TUNA'DAN BEKLENTİLER

dscn4170.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yönetiminden umutlu olduklarını kaydeden Çiftçi, Altındağ Kaymakamımız önderliğinde Altındağ muhtarlarının yakında Mustafa Tuna ile görüşeceklerini kaydetti. Çiftçi, Altındağ Kaymakamının daha önce Mustafa Tuna ile görüştüğünü ifade ederek, "Kendisi bizim sıkıntılarımızı yeni başkanımıza aktarmış. Başkanımız da ayrımcılık yapılmadan herkesin sorunlarını çözmeye hazır olduklarını söylemiş. Biz de en kısa zamanda kendisi ile görüşeceğiz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.