‘Örnek Gençler’ Polatlı Şehitliği’ni yalnız bırakmıyor

‘Örnek Gençler’ Polatlı Şehitliği’ni yalnız bırakmıyor

Polatlı’da bir grup genç “Şehitlik Müdavimleri” adı altında organize olarak, biraraya gelip şehitliğe gidiyor; burada şehitlerimiz için Kur’an okuyup, dua ediyor.

Vatansever gençlerin bir araya gelerek oluşturdukları “Şehitlik Müdavimleri” ekibi düzenli olarak Polatlı Şehitliği’ni ziyaret ediyor. Dualarla şehitleri yad eden Müdavimler, hiçbir derneğin, siyasi organizasyonun, vakfın himayesi altında olmadıklarını vurguluyor ve yaptıkları işi tamamen gönüllü bir birliktelik içinde yürüttüklerini söylüyorlar. 

KUR’AN OKUYUP DUA EDİYORLAR

Ziyaretlerin öncülüğünü yapan Serhat Kahraman, iki yıldır hafta bir kez olmak üzere şehitliği ziyaret ettiklerini söyledi ve “Kah sayımız 3 kah 30 oluyor ancak biz iki yıldır bu ziyaretleri düzenliyoruz, arkadaşlarımızla birlikte kabirlerde Kur’an okuyup dualar ediyoruz daha sonra çikolata ikramlarımız oluyor” dedi. 

ŞEHİDİN ADI YAŞATILIYOR

Hain ellerin 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara’da yaptıkları terör saldırısında şehit olan Cüneyt Sertel’in ailesi de bu ziyaretlerde yer alıyor. Şehit Cüneyt Sertel’in adını yaşatmak amacıyla kampanyalar yürüttüklerini belirten Kahraman, “Cüneyt Sertel şehit olduktan sonra onun adını yaşatmak için çalışmalara başladık buna mukabil Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Kaymakam Mahmut Nedim Tunçer ile irtibata geçtik. Görüşmelerimiz sonucu Şehit Cüneyt Sertel ismi 1 okul, 1 sosyal tesis ve 1 parka verildi.” dedi.
Şimdi de bir camiye Şehit Cüneyt Sertel ismi verilmesi için çalıştıklarını söyleyen Kahraman, “Henüz bu konuda çok mesafe katedemedik ancak yakın zaman içinde bir gelişmenin olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.