‘Öğrencilere Ev Huzuru Ve Ümmet Şuuru Veriliyor’

‘Öğrencilere Ev Huzuru Ve Ümmet Şuuru Veriliyor’

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği geleneksel olarak Ramazan’da düzenlediği ‘ümmet sofrasında’ uluslararası öğrenciler yine bir araya geldi. İftara katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, derneğin Türkiye’de misafir öğrencilere ev huzuru ve ümmet

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği Türkiye’ye gelip lisans, yüksek lisan ve doktora eğitimi gören yabancı öğrencilere İskitler’deki merkez binasında Ramazan ayı boyunca her gün düzenli olarak iftar ve sahur verdi. Katıldığı iftarda derneğin önemli bir misyonu üstlendiğini belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği Türkiye’de misafir öğrencilere ev huzuru ve ümmet şuuru veriyor” şeklinde konuştu.

EV HUZURU VE ÜMMET ŞUURU VERİYORLAR

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği gibi derneklerin önemine vurgu yapan Başkan Ali Yalçın, “Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği ve misafir öğrenci dernekleri Türkiye’de misafir öğrencilere ev huzuru ve ümmet şuuru vermek üzere kurulmuş derneklerdir. Dolayısıyla çeşitli ülkelerden ülkemize tahsil için gelen gençlere yabancılık hissettirmeyen burada kardeşlik ortamı hissettiren dernek önemli bir işlev görüyor. Bizim için Asma Köprü Öğrenci Derneği son derece kıymetli faaliyetler yürütüyor çünkü bizim aynı zamanda çözüm ortağımız. Memur-Sen olarak ülkemize gelen yabancı heyetleri ağırlayacağımız zaman kendi ülkelerinden gençleri buradan onlarla tanıştırıyoruz. Dolayısıyla o gençler vasıtasıyla bizde misafirlerimizi birlikte ağırlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE SIRADAN BİR ÜLKE DEĞİL

“Bu gençler burada gördüğü model çalışmaları kendi ülkelerinde uygulamış oluyorlar” diyen Ali Yalçın “Afganistan’a, Sudan’a, Pakistan’a, Mısır’a, Suriye’ye, Lübnan’a, Ürdün’e birçok ülkeye sendikal geziler düzenlediğimizde Türkiye’de misafir öğrenci olarak bulunan bu tip kurumlarda istihdam edilen gençlerin kendi ülkelerine döndüklerinde buradaki çalışmaları model aldıklarını gördük. Bizi oralarda karşılayan, ağırlayan ve uğurlayan gençler bu ülkeden yetişen gençlerdi, bu yüzden son derece önemli. Türkiye sıradan bir ülke değil, Türkiye hem taşıdığı sorumluluk hem de üzerinde bulunduğu topraklar itibariyle kadim medeniyetin mirasçısı bir ülke. Dolayısıyla her ülkenin Türkiye’ye karşı bir sempatisi Türkiye’nin de her ülkede bir karşılığı var” dedi.         

ANKARA’DA 250 AKTİF ÖĞRENCİMİZ VAR

Öğrencilere maddi ve manevi imkanlar sağladıklarını ifade eden Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hanifi Sinan, “Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği Ankara’da yaklaşık 100’den farklı ülkede Türkiye’ye lisans, yüksek lisans ve doktora yapmaya gelmiş uluslararası öğrencilerin maddi ve manevi sıkıntılarını gidermek, onların niteliklerini arttırmak ve ülkelerine aktif birer insan olarak dönmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş bir dernek. Şuan Ankara’da yaklaşık olarak 250 aktif öğrencimiz var ve bu öğrencilerimizle çeşitli sosyal etkinlikler yapıyoruz. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin halk ile ilişkilerini ve farklı ülkelerden gelen öğrencilerin bir birleri ile olan ilişkilerini üst seviyeye çıkaracak programlarda yapıyoruz. Eğitim programları yapıyoruz, seminerler yapıyoruz 15 günde bir bu etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.  

RAMAZAN’DA AİLE ORTAMI OLUŞTURUYORUZ

Ramazan’da yaptıkları etkinliklerden bahseden Hanifi Sinan, “Bu etkinliklerimiz içerisinde en önemli etkinliğimiz Ramazan’da gerçekleştirdiğimiz ümmet sofrası. Çok daha bereketli, çok daha keyifli bir ortamımız var, öğrencilerimiz için burası bir aile ortamı oluşturuyor. Ramazan etkinlikleri içerisinde geçen sene ve bu sene en iyi Kuran okuma yarışması, en iyi hadis anlatma yarışması ve en iyi ezan okuma yarışmasını yaptık. Kardeşlerimize bu etkinlikte ödüllerini verdik. Ramazanı öğrencilerimiz için daha diri ve daha güzel geçmesini sağlamış oluyoruz. Hedefimiz yeni bir dünya kurarak huzur ve barışın, hak ve adaletin tesis edildiği bir dünyayı Türkiye’deki ve dünyadaki Müslüman kardeşlerimizler kurmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.  

 

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.