O illerde çalışanlara ihtiyaçları soruldu: Yüzde 8’i içme suyu istedi
6 Şubat depremlerinin vurduğu illerdeki çalışanlara nelere ihtiyaç duydukları soruldu. Maddi destek ve temizlik malzemesi ilk sıralarda yer alırken, yüzde 8’i “içme suyu” dedi.
Gaziantep Sanayi Odası’nın yayınladığı rapora göre; deprem nedeniyle Hatay’da 3 kişiden biri, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da ise her 4 kişiden biri işsiz kaldı. Çalışanların başlıca ihtiyacı ise maddi destekle temizlik malzemesi oldu. Yüzde 8’i ise içme suyu dedi.
Üretim Sektörünün Deprem Etki Analiz ve Raporlama Çalışması’na göre Hatay’da özel sektör çalışan sayısının 165 binden 107 bine, Kahramanmaraş’ta 147 binden 104 bine, Malatya’da, 95 binden 71 bine ve Adıyaman’da ise 55 binden 48 bine düştüğü açıklandı.
Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO), Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile kamu ve özel sektörün katkılarıyla hazırlanan, "Üretim Sektörünün Deprem Etki Analiz ve Raporlama Çalışması”na göre deprem bölgesinde çalışan sayısı düştü. Deprem bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin ve çalışanlarının depremden etkilenme durumlarını belirlemek amacı ile gerçekleştirilen çalışmadaki istihdam rakamlarında Hatay’da 3 kişiden birinin, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da ise 4 kişiden birinin işsiz kaldığı belirtilirken, çalışanların başlıca ihtiyacı maddi destek ile hijyen ve temizlik malzemesi oldu. İşte o rakamlar…
EN ÇOK HATAY ETKİLENDİ
Gaziantep Sanayi Odası’nın BM ile kamu ve özel sektör katkılarıyla ile hazırladığı “Üretim Sektörünün Deprem Etki Analiz ve Raporlama Çalışması”na göre deprem bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin ve çalışanlarının depremden etkilenme durumları belirlendi. Açıklanana rapora göre; depremin istihdamda en çok olumsuzluk yarattığı şehir Hatay oldu. Hatay’da özel sektör çalışan sayısı 165 binden 107 bine düştüğü yani depremden sonra her 3 kişiden birinin işsiz kaldığı belirtilirken; Kahramanmaraş’ta çalışan sayısı 147 binden 104 bine Malatya’da ise 95 binden 71 bine, Adıyaman’daki özel sektör çalışan sayısı ise 55 binden 48 bine geriledi. Raporda Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da her 4 kişiden birinin işsiz kaldığı belirtildi.
MADDİ DESTEK VE TEMİZLİK MALZEMESİ İSTENDİ
Üretim Sektörünün Deprem Etki Analiz ve Raporlama Çalışması’nda göre çalışanların destek ihtiyaçları da açıklandı. Raporda çalışanların başlıca ihtiyacı maddi destekle temizlik ve hijyen malzemesi olarak bildirildi. Rapora göre; çalışanların yüzde 23,1'i parasal destek, yüzde 11,5'i hijyenik ve temizlik malzemesi, yüzde 10,3'ü sağlık hizmetleri, yüzde 10,1'i giyim, yüzde 9,6'sı barınma, yüzde 8,3'ü elektrik, yüzde 8'i eğitim, yüzde 7,8'i içme suyu, yüzde 6'sı ısınma ihtiyacı ve yüzde 5,3'ü de yemek ihtiyacı olduğunu belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.