Nalan Tokyürek kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Of Aman Nalan kimdir?

Nalan Tokyürek kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Of Aman Nalan kimdir?

Nalan Tokyürek kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Of Aman Nalan kimdir? Of Aman Nalan şarkıları nelerdir? Of Aman Nalan şarkısıyla tanınan Nalan Tokyürek merak konusu oldu. Peki Nalan Tokyürek kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Of Aman Nalan şarkıları nelerdir?

Nalan Tokyürek kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Of Aman Nalan kimdir? Of Aman Nalan şarkıları nelerdir? Of Aman Nalan şarkısıyla tanınan Nalan Tokyürek merak konusu oldu. Peki Nalan Tokyürek kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Of Aman Nalan şarkıları nelerdir? İşte ünlü şarkıcının hayatı, biyografisi ve kariyerine ilişkin detaylar...

OF AMAN NALAN KİMDİR?

Nalan Tokyürek, Of Aman Nalan olarak da bilinmektedir. Ünlü şarkıcının tam adı Emine Nâlân Tokyürek'tir. Nalan Tokyürek, 15 Kasım 1973 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi.
Babasının tayini sebebiyle 3 yaşındayken İstanbul’a taşındılar. İlkokula İstanbul’da başladı. Beşinci sınıfa kadar İstanbul’da okudu. Babasının tayini çıktığı için taşındıkları Afyonkarahisar’da ilkokulu bitirdi.

1984 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi, Kanun öğrencisi olarak ortaokula başladı. Lise ve üniversite öğrenimine de aynı okulda şan bölümü öğrencisi olarak devam etti. Klasik Türk müziği eğitimini bu okulda tamamladı.

Daha üniversitede öğrenciyken, okul arkadaşlarından kurulu bir grupla Beşiktaş Sokak Bar’da yaptığı programlarla İlk sahne deneyimini kazandı.

1993’te Ataköy Regatta, Twins Bar’da sahne almaya başladı. O dönemlerde Garo Mafyan, hazırladığı bir albüm için solist aramaktaydı. Çalıştığı barda Nâlân’ı dinledikten sonra albümü onun okumasını istedi. Şarkılar hazır olduğu için kısa sürede albümü tamamlandı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.