Murat Ercan'dan maneviyat vurgusu
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Büyüyen şehirlerde gençler mili manevi duygulardan kopabiliyor. Belediyecilik artık maneviyata da yönelmelidir” dedi.
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan geçtiğimiz hafta katıldığı bir programda göreve başladığı son 1 yılını ve belediyeciliği değerlendirdi.
Murat Ercan 1 yılda neler yaptığına ilişkin değerlendirmede bulundu
Belediyecilik faaliyetleri konusunda önemli noktalara dikkat çeken Başkan Ercan, “Artık belediyecilik sadece çöp toplamak asfalt dökmek değil. Aynı zamanda vatandaşların maneviyatlarına da hizmet etmemiz gerekiyor” dedi.
Göreve geldiğinden bu güne 1 yılının diğer başkanlara göre daha yoğun olduğunu belirten başkan Ercan, “1 yılımızda kapı kapı gezdik insanlarla tanıştık kendimizi tanıttık” diye konuştu.
MANEVİYAT ÖNEMLİ
Belediyeciliğin artık insanların manevi hayatına da hitap etmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Ercan şu ifadelere yer verdi:
“Bu kadar hızlı büyüyen ve sanayileşen kentlerin de eksiklikleri olabiliyor. Bunlarından başında sağlıksız kentleşme ve özellikle gençlerin milli manevi duygulardan uzaklaşarak bir takım meşru olmayan uygun olmayan yaşam alışkanlıklarına yönelmesi gibi. Tabi bu ciddi riskli bir durum. Belediyecilik anlamında son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi sosyal belediyecilik gönül belediyeciliği de bunu kapsıyor. İnsanların artık yalnızca fiziki ihtiyaçlarını karşılamak yetmiyor. Aynı zamanda yeni projelerinizle onların maneviyatlarını da doldurmalısınız.” diye konuştu.
DİĞER BAŞKANLARDAN DAHA YOĞUNDUK
Göreve geldiğinden bu güne kendini tanıtmak için büyük çaba verdiğini belirten Başkan Ercan, “Son 1 yıldır belediye başkanıyım. Geldiğim günden itibaren önümüzde de bir seçim var malum. Bu süre tamamıyla bir geçiş süreciydi. Gerçekten ekstra çok yoğunluğu olan bir süreçti. Yeni bir başkan olarak kendinizi çok fazla tanıtmak zorundasınız. Zaten parti büyüklerimizin de tavsiyeleri bu yöndeydi. Belki bütün belediye başkanlarının yoğunluğu vardır ama benim hepsinden çok daha fazlaydı. Diğer başkanların belirli süredir görevde oldukları için kendilerini topluma tanımışlar. Ama bizim bu süre içerisinde ancak kendimizi tanıtmamız ve topluma mobilize etmemiz gerekiyordur. Önümüzdeki 4 aydan fazla bir süreyi de çok daha yoğun geçirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Sincan'ın nüfusu kaç? Sincan'ın kaç köyü var?
Sincan nüfusunun son 10 yılda büyük ölçüde arttığına ve sanayi kenti olmasına da dikkat çeken Başkan Ercan şöyle devam etti:
Sincan Ankara’nın en geç şehirleşen ilçesi diyebiliriz. Son 25 - 30 yılda Sincan bugünkü haline geldi. Özellikle son 10 yılda çok ciddi bir nüfus artışı var.
Bunun sebeplerinden başlıca olanları şehirlerin batıya doğru büyümesi ve diğer ilçelerde artık büyüyecek alanların kalmaması diyebiliriz.
Sincan’ın nüfusu bugün 525 bin kişi ve Kazan’dan Haymana’ya kadar 880 bin kilometrekare bir alanı bulunuyor.
29 adet köyümüz var merkezinde 500 bin kişiyi aşan bir nüfus yaşıyor.
Hatta Sincan’da hiç bilmediğiniz bir yerleşim alanını bir anda keşfedebilirsiniz.
Köy değil mahalle değil ama yerleşilmiş. Sincan aynı zamanda bir sanayi kentidir.
İçerisinde 6 tane sanayi bölgesi var. Bu sanayi bölgelerinde çalışanların nüfusu 40 bin kişi çalışıyor.
Bu Anadolu’da bulunan pek çok ilin sayısından daha fazla.
Organize sanayimizin doluluk oranı yüzde 85’leri buluyor”
MANEVİ FAALİYETLER YAPILIYOR
Sincan Belediyesi gençlerin milli manevi duygularını pekiştirmek için pek çok önemli etkinliğe imza atıyor.
Son olarak Mevlid-i Nebi haftası sebebiyle gençlere yönelik Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenlendi.
Onun dışında yeni açılan Millet Kıraathanesi’nde her Perşembe gençler edebiyatçılardan, siyasetçilere pek çok konuklarla buluşarak millilik ve ülke gündemi üzerine eğilecek.
Yine geçtiğimiz günlerde ise Sincan Belediyesi yine aralarında gençlerinde bulunduğu hanımlara aile kutsiyetini anlatmak üzere bir program düzenlemişti.
Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.