Miniklerin Büyük Heyecanı

Miniklerin Büyük Heyecanı

Kocatepe Cami'nde her yıl açılan yaz Kur'an kurslarına katılan minik öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte kitabımız Kur'an'ı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Aynı masa etrafından toplanan minikler, ders boyunca hem eğleniyor hem öğreniyor.

İKİ İŞİ BİRDEN YAPIYORLAR
Kursun en küçük bireylerinden biri olan 6 yaşındaki Zeynep Ecem Cambaz, “Kur’an ile tanışmak çok güzel. Sabah kursa gelirken heyecanla geliyorum” derken 8 yaşında Eren Çetinbalta ise, “Kur’an öğrenmek çok güzel. Burada arkadaşlarımızla hem oyun oynuyor hem Kur’an öğreniyoruz” dedi. 10 yaşındaki Beray Yıldız da Kur’an öğrenmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirtti.
DAHA ÇABUK ÖĞRENİYORLAR
Kur'an öğreticisi Asuman Çakıl ise “Çocuklar hızlı öğreniyorlar. 8 aylık dönemde bayanlara öğrettiğimizi çocuklara 3 dönemde öğretiyoruz. Çünkü çocukların alma kapasitesi daha geniş” dedi. Çakıl,  öğrencileriyle sadece Kur’an eğitimi yapmadıklarını haftanın bir gününde ilahiler öğrenip okuduklarını, film izleyip çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirdiklerini söyledi.


Fotoaltı: Kur'an öğrenmeye gelen minikler, geniş masa etrafında toplanarak, hocalarının eşliğinde eğitim görüyorlar.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Çankaya Müftülüğü’ne bağlı Kocatepe Cami Yaz Kur’an Kursları’nda küçük yaştaki öğrencilere yönelik olarak Kur’an’ı Kerim’i ve mealini öğrenebilmeleri, dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla yaz aylarında 2 ay süresince eğitim veriliyor. Kurslar, kurlu sistemle her yaz devam ediyor. Kur sisteminin uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla yaz Kur’an kurslarında ‘dönem esası’ benimsenerek kurslar üçer haftalık üç dönem halinde düzenleniyor. Öğrencilere eğitimler Kur’an kursu öğreticileri tarafından veriliyor. Okullarının yaz tatiline girmesinin başlayan kurslara katılan küçük yaştaki öğrenciler, aynı masa etrafından toplanarak Kur’an ve dini bilgiler öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Habervaktim’e duygularını anlatan öğrenciler, Kur’an öğrenmenin çok güzel olduğunu ve hem sosyalleştikleri hem de dini bilgiler öğrendikleri için büyük bir haz aldıklarını hiç sıkılmadıklarını anlatıyor.
KÜÇÜK YAŞTA TANIŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORLAR
Kursun en küçük bireylerinden biri olan 6 yaşındaki Zeynep Ecem Cambaz, “Kur’an ile tanışmak çok güzel. Sabah kursa gelirken heyecanla geliyorum” derken 8 yaşında Eren Çetinbalta ise, “Kur’an öğrenmek çok güzel. Annem babam eve gittiğimde ‘aferin oğlum’ diyor. Kur’an okumayı öğrendiğimde hediye alacaklar. Burada arkadaşlarımızla hem oyun oynuyor hem Kur’an öğreniyoruz. Hiç sıkılmıyoruz” dedi. 10 yaşındaki Beray Yıldız da Kur’an öğrenmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirtirken 11 yaşındaki Nurşan Kanbak şunları söyledi: “2 yıldır yaz tatillerinde bu Kur’an kursuna geliyorum. Kur’an’ı biran önce öğrenmek için arkadaşlarım gittikten sonra ben 1 saat daha burada kalıp hocamızla beraber çalışıyorum. Çünkü Kur’an okumayı çok istiyorum.”  
ÇOCUKLAR YETİŞKİNLERDEN DAHA ÇABUK ÖĞRENİYOR
Yıllardır çeşitli yerlerde Kur’an kursu öğreticiliği yapan ancak 2 yıldır Kocatepe Kur’an Kursu’nda bulunan Asuman Çakıl, içinde Kur’an aşkı olan küçük öğrencileriyle çok güzel faaliyetlerinin olduğunu söyledi. Çakıl, hem çocuklara hem de bayanlara eğitim verdiğini söyleyerek çocuklar ile yetişkinler arasındaki öğrenme farkını anlattı. “Çocuklar hızlı öğreniyorlar. 8 aylık dönemde bayanlara öğrettiğimizi çocuklara 3 dönemde öğretiyoruz. Çünkü çocukların alma kapasitesi daha geniş” diyen Çakıl,  öğrencileriyle sadece Kur’an eğitimi yapmadıklarını haftanın bir gününde ilahiler öğrenip okuduklarını, film izleyip çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirdiklerini söyledi.
DİNİMİZİ MERAK EDİYORLAR, SÜREKLİ SORU SORUYORLAR
Kurslara katlımın oldukça fazla olduğuna değinen Çakıl,  saat 10’da derslere başladıklarını eğitimlerin öğlen saat 1’e ve 1 buçuğa kadar sürdüğünü ders bitiminde ise öğrencilerle öğle namazı kıldıklarını anlattı. Kursta ne gibi konular işlediklerini de kaydeden Çakıl, “Şuanda Kur’an harflerini, okunuşunu öğretiyoruz. Din derslerimiz var peygamberimizin hayatından olsun, dini bilgilerden olsun. Sureleri anlamlarıyla birlikte öğretiyoruz. Öğrenciler çok şey soruyor. Allah’ın varlığından olsun kullarına merhametinden olsun çok şey merak ediyorlar. Biz de şaşırıp kalıyoruz. Onlara da tatmin edici bir cevap vermek gerekiyor imani konularda sıkıntı yaşamamaları için. Çocuklara bu kurslar çok şey katıyor. Doğruyu, güzeli rabbim onların kalbine işlemeyi nasip etsin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.