Mimar Sinan'da yol da bozuk, kaldırım da

Mimar Sinan'da yol da bozuk, kaldırım da

Çankaya Mimar Sinan Mahallesi’nde sokakların asfaltı ve dik rampalardaki merdivenlerin bozuk olması vatandaşı mağdur ediyor.

Çankaya Mimar Sinan Mahallesi’nde sokakların asfaltı ve dik rampalardaki merdivenlerin bozuk olması vatandaşı mağdur ediyor.

Çankaya Belediyesine bağlı, 175. ve 167. sokakta araçla ya da yaya olarak zorla ilerlediklerini belirten çevre sakinleri, 137. sokakta bulunan merdiven korkulukları içinse yetkililere dilekçe verdiklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi. 

175inci-sokak-(9).jpgÇankaya'da yolların durumu...

''Biri hızlı inse aşağı uçar''

Vatandaşlar sokağın bir kısmına atılan asfaltın tamamına yapılmasını isteyerek, “Arazi aracınız yoksa bu yoldan geçmek neredeyse imkânsız. Bırakın araba geçmesini insan dahi zor yürüyor. Sokağın bir kısmına asfalt atıldı bir kısmı bırakıldı. Buradan aşağı tamamen rampa. Bilmeyen birisi hızlı girse anında aşağı uçar. Korkuluk yok, tabela yok, asfalt yok. Çankaya Belediyesi’nden bir an önce bu yolları yapmasını istiyoruz” diye konuştu. 

137inci-sokak-(3).jpegÖĞRENCİ SERVİS GÜZERGÂHI

Mahallenin sıkıntılı sokaklardan biri de 167’inci sokak. 2 aracın yan yana geçemediği zorlu rampa hem yayaların hem de araçların sık kullandığı güzergâhlardan. Vatandaşların ifadesine göre yol kenarlarında bulunan merdivenler onarılmadığı için öğrenciler yoldan yürümek zorunda kalıyor.

Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Araçlar buradan geçemiyor sürekli yolda kalıyor. Öğrenci servisleri buradan geçiyor. Yol kenarlarında bulunan merdivenler zaten kullanılmaz vaziyette olmuş. İnsanlar araçlarla yürümek zorunda kalıyor. Allah korusun sürekli yaşlısı genci tehlike altında” şeklinde konuştu. 

137inci-sokak-(5).jpeg‘‘DİLEKÇE VERDİK YARIM KALDI’’

Gazetemize konuşan mahalle muhtarı Ali Aydos, 137’inci sokağın devamında bulunan merdivenlerin hem vatandaşlar hem de kendisi tarafından belediyeye bildirildiğini ancak tam çözüm alamadıklarını belirtti.

Aydos, “Merdivenler için dilekçe vermiştik sadece taş kaplama yapıldı bırakıldı. Vatandaşlar ve ben etrafındaki korkuluklar için dilekçe verdik fakat ilgilenen yok. Konuyla ilgili yetkililerden çözüm bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.