Mimar Sinan 127. caddede 'karanlık sorun'

Mimar Sinan 127. caddede 'karanlık sorun'

İncesu Mimar Sinan Mahallesi 127’nci caddede 13 gündür sokak lambaları yanmıyor. Şikâyetlerini ilgili mercilere iletmelerine rağmen sonuç alamayan mahalle sakinleri çözüm bekliyor. Mahalleli, caddenin her yağmur sonrası göle dönmesinden de şikayetçi...

1abb08a5-aae7-4291-bd42-87b4b9d6ee43.jpgÇankaya'da Mimar Sinan Mahallesi 127. caddede 13 gündür sokak lambaları yanmıyor.

Havanın kararması ile birlikte yolda yürümekte dahi zorlanan mahalle sakinleri yetkili hiçbir kuruma ulaşamıyor.

Gazetemiz aracılığı ile yetkililere seslenen mahalle sakinleri sokak lambalarının bir an önce onarılmasını talep ediyor.

Aynı zamanda mahalledeki yollarında “köstebek yuvası” gibi olduğunu belirten mahalle sakinleri ilgililerin yolları da onarmasını istiyor.

SOKAK KÖPEKLERİ SALDIRIYOR

Caddenin tek tarafının boş arazi olması sebebi ile caddenin akşam ve sabahın ilk saatlerinde çok karanlık olduğunu söyleyen mahalle sakinleri; sabah işe giderken ve akşam işten gelirken zorluk çektiklerini belirtiyor.

Aynı zamanda sokak köpeklerinden yolda yürüyemediklerini belirten mahalle sakinleri, caddenin karanlık olması sebebi ile köpeklerin saldırısına maruz kaldıklarını belirtiyor.

443acf77-77b6-43f1-b677-a11a8f34b731.jpgŞİKÂYETLER SONUÇSUZ KALDI

Konu hakkında gazetemize bilgi veren mahalle sakinlerinden Nihat Şen, şikâyetlerini birçok kuruma ilettikleri fakat sonuç alamadıklarını belirtiyor.

Şen, “Kaç gündür mahalle bu sorunlu uğraşıyor. Hava geç aydınlandığı için sabah işe giderken sorun yaşıyoruz. Aynı sorunu iş dönüşü de yaşıyoruz. Caddenin bir tarafında konut yok, tepelik arazi. Bu yüzden çok karanlık oluyor. TEDAŞ’ı defalarca aradık fakat ilgilenen olmadı. BİMER ve CİMER’e dahi yazdık çözüm bekliyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER OKULA GİDERKEN KORKUYOR

Şen, özellikle öğrencilerin okula giderken karanlık caddede yürümekte zorlandıklarını belirterek, “Çocuklar karanlık caddede yürürken korkuyorlar. Burada sokak köpekleri çok oluyor. Birden önünüze çıkıyor ve saldırıyor. Okullar yarıyıl tatiline girdi, öğrenciler bir nebze de olsa rahatladı. Okullar tekrar açılmadan yetkililer lambaları onarsın istiyoruz” diye konuştu.

YOLLAR “KÖSTEBEK YUVASI”

Şen, ayrıca İncesu Caddesi ve 127’inci caddedeki yolların da çukur dolu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yetkililerden yollarımızın da onarılmasını istiyoruz. Mahalleli olarak ilgili yerlere şikâyetlerimizi ilettik, geldiler çukurları kapattılar fakat 1 hafta sonra aynı çukurlar tekrar oluştu. Her yer köstebek yuvası gibi. Çukurlar birçok araç sahibinin lastiklerinin yarılmasına neden oluyor ve maddi hasar oluşuyor. Mahalleli olarak mağduruz. Yaklaşan seçimler öncesi Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi ve TEDAŞ’tan mağduriyetimizi gidermesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum