Mersin’de Yol Çalışması Felakete Döndü: Dinamit Patlaması 2 Evi Vurdu!
Mersin’in Erdemli ilçesinde, otoyol inşaatı sırasında gerçekleştirilen kontrollü dinamit patlatması beklenmedik bir felakete yol açtı. Patlama sonucu havaya fırlayan kaya parçaları iki eve isabet etti.
Mersin’in Erdemli ilçesinde, otoyol inşaatı sırasında gerçekleştirilen kontrollü dinamit patlatması beklenmedik bir felakete yol açtı. Patlama sonucu havaya fırlayan kaya parçaları iki eve isabet etti. Bir kaya parçası müstakil bir evin tavanını delerek içeri girdi ve içeride bulunan anne ile kızını yaraladı.
Olay, Kocahasanlı Mahallesi’nin yukarı kesimlerinde devam eden Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu çalışmaları sırasında meydana geldi. Kayalık zemini aşmak için yapılan dinamit patlatması, tahmin edilenden daha güçlü bir etki yarattı. Fırlayan kaya parçalarından biri Ali Gül’e ait müstakil evin çatısını delerek içeri girdi.
Ev sahibi Ali Gül, patlama anında eşi Ayşe Gül ve kızı Zeliha Gül ile birlikte pencereden dışarıyı izlerken taşların her tarafa saçıldığını söyledi. Patlamayla birlikte bir kaya parçası önce Ali Gül’ün kafasını sıyırarak geçti, ardından eşi Ayşe’nin omzuna, daha sonra kızının dizine çarptı. Yaralanan anne ve kızı, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
Daha büyük bir kaya parçası ise mahallede bulunan iki katlı bir evin çatısına çarparak binada hasara yol açtı.
"Kafamı Sıyırdı, Eşime ve Kızıma Çarptı"
Yaşadığı korku dolu anları anlatan Ali Gül, olayın ardından yetkililere tepki gösterdi:
“Hanım ve kızımla otururken pencereden dışarı bakıyorduk. Patlama oldu, taşlar her yere dağıldı. Yukarıdan gelen taş kafamı sıyırdı, hanımın omzuna vurdu, oradan kızımın dizine çarptı. İkisi de olduğu yere yığıldı.”
Patlamadan sonra şantiyeden gelen yetkililerin olayın üzerini örtmeye çalıştığını iddia eden Gül, “Bize ‘Pencere önünde neden duruyordunuz?’ diye sordular. Ama taş pencereden değil, tavanı delerek içeri girdi. Sorumluluğu üzerlerinden atmaya çalışıyorlar” diyerek duruma tepki gösterdi.
Ali Gül’ün evine güvenlik amacıyla yerleştirdiği kameralar, patlama anını ve sonrasında yaşananları saniye saniye kaydetti. Görüntülerde, patlamayla birlikte yoğun bir toz bulutunun yükseldiği ve büyük kaya parçalarının hızla fırladığı anlar yer aldı. Kaya parçalarından birinin başka bir binanın çatısına çarpma anı da görüntülere yansıdı.
Olayın ardından polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edilirken, yetkililer patlamanın etkilerini araştırmaya başladı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, mahalle sakinleri yetkililerden daha güvenli çalışma koşulları sağlanmasını talep etti.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.