Melisa Çetinkaya: İzmir'den Oxford'a Başarı Hikayesi

Melisa Çetinkaya: İzmir'den Oxford'a Başarı Hikayesi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden mezun olan Melisa Çetinkaya, uluslararası alanda nadir görülen bir başarıya imza attı. İşte detaylar...

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden (İYTE) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden başarıyla mezun olan Melisa Çetinkaya, dünya çapında nadir verilen ve İngiltere'nin en prestijli burslarından biri olan "Clarendon" ile Oxford Üniversitesi'nde doktora yapmaya hak kazandı.

OKULUNU BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

Çetinkaya'nın başarısının temelleri, lise yıllarında İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ile tanışmasıyla atıldı. Bu tanışma, genetik alanına olan ilgisini artırdı ve üniversite sınavında tek tercihi olan İYTE Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nü kazandı. Üniversite hayatında başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Çetinkaya, 2020 yılında okulu birincilikle tamamladı.

"CLARENDON" BURSUNU KAZANDI

Yüksek lisans eğitimine Prof. Dr. Yusuf Baran'ın danışmanlığında devam eden Çetinkaya, kanserle ilgili çalışmalar yürüttü ve "Clarendon" bursunu kazanarak Oxford Üniversitesi'nde doktora yapma fırsatını elde etti.

26 yaşındaki Melisa Çetinkaya, Oxford'da tıbbi bilimler departmanına bağlı klinik tıp bölümünde doktora yapacak. Özellikle kanser immünoterapisi konularında araştırmalar yapacak olan Çetinkaya, yüksek lisans döneminde kanser tedavisi için bitkisel kökenli bileşenlerin antikanser etkisini incelemişti.

"ÜLKEMİ ÇOK SEVİYORUM"

Çetinkaya, yaptığı açıklamalarda yurt dışında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini vurgulayarak, "Doktora sonrası Türkiye'ye dönmek istiyorum, çünkü ülkemi çok seviyorum" dedi. Türkiye'nin adını uluslararası alanda da başarıyla temsil etmeye kararlı olan Çetinkaya, önemli çalışmalarına Oxford Üniversitesi'nde devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.