Melike Hatun Türbesi bakıma muhtaç

Melike Hatun Türbesi bakıma muhtaç

İtfaiye Meydanı’nda inşa edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ibadete açılan camiye adı verilen Melike Hatun’un aynı bölgedeki türbesi bakım istiyor.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla açılışı yapılan, adını Bülent Arınç’tan alan Ulus İtfaiye Meydanı’ndaki Melike Hatun Camii, Başkentlilerin aklına ‘Melike Hatun kimdir?’ sorusunu getirmişti.

KABRİNİ BULDUK

Önceki sayımızda Prof. Dr. Hüseyin Çınar’dan edindiğimiz bilgilerle, Melike Hatun’un kim olduğunu anlatan haberimizin ardından, şimdi de Melike Hatun’un kabrini bulduk. İtfaiye Meydanı’nın hemen yukarısında, Anafartalar Mahallesi Taşçılar Sokak’ta bulunan Melike Hatun Türbesi, mahalle sakinlerinin çabalarıyla muhafaza ediliyor.

ALLAH RIZASI İÇİN

Yeni açılan camiye yalnızca 100 metre mesafede olan türbeyle mahalle sakinleri ilgileniyor. Çevre sakinlerinden ve aynı zamanda türbenin hemen yukarısında bulunan Ankaragücü taraftar derneği ‘Gecekondu’nun başkanı Ali İmdat, ‘’25 yıldır, her gün temizliğini yaparım, mermerlerini süpürürüm. Biz bunları yaparken sadece Allah’ın rızasını gözettik’’ diyerek mahallelinin türbeye sahip çıktığını ancak daha da güzelleştirilmesi için yetkililerin de elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. 

MAHALLELİ TANIRDI

Kendisinden önce, mahalle büyüklerinden İnci Baba’nın türbeyle ilgilendiğini belirten İmdat, ‘‘Biz burada büyüdük. İnci Baba’da rahmete erdikten sonra, türbeyle ben ilgilenmeye başladım. Mahallenin eskileri, Melike Hatun’u bilir, tanır. Daha önce ilgi alaka yoktu, şimdi soranlar olmaya başladı. İnşallah bu da bir fırsat olur ve türbenin güzel bir bakımı yaptırılır’’ diye konuştu.

DEFALARCA DİLEKÇE YAZILDI

Daha önce defalarca bakım yapılması için Vakıflar Genel Müdürlüğüne başvurduklarını ama kimsenin ilgilenmediğini belirten İmdat, ‘‘Kabrin tam üstünde kurumuş büyük bir ağaç var neredeyse düştü düşecek, o kadar başvurular yapmamıza rağmen kimse ilgilenmedi. Benim kardeşim Anafartalar Mahallesi muhtarı, biz defalarca Vakıflar Genel Müdürlüğüne dilekçeler yazdık. Ben ve bana yardımcı olan arkadaşlarımla beraber, elimden geldiği kadar türbenin boyasını, tadilatını yapıyorum’’ ifadelerini kullandı.

YETKİLİLER GÖREVE

İmdat ve mahalle sakinleri, türbeyle ilgilenmeye devam edeceklerini, bunu Allah rızası için yaptıklarını ancak; gerek Altındağ Belediyesini, gerek Büyükşehir Belediyesini, gerekse Vakıflar Genel Müdürlüğünü türbenin bakımının yapılması için göreve çağırdı.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.