Melih Gökçek gitti Pursaklar’a tabela geri geldi

Melih Gökçek gitti Pursaklar’a tabela geri geldi

Pursaklar Belediyesince geçtiğimiz yıl Protokol Yolu üzerine yapılan; ancak Büyükşehir tarafından çeşitli gerekçelerle yıktırılan totem tabela çalışması Melih Gökçek'in istifasının ardından aynı yere yeniden yapılmaya başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Pursaklar Belediyesi'ni geçtiğimiz yıl karşı karşıya getiren Protokol Yolu üzerindeki totem tabela çalışmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Pursaklar Belediyesi'nin çalışmalarını duyurmak amacıyla geçtiğimiz Ekim 2016'da Esenboğa Havalimanı Yolu üzerinde başlatılan; ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli gerekçelerle durdurulduktan sonra kaldırılan totem tabelası, Melih Gökçek'in istifa etmesinin ardından aynı yere bir sene sonra yeniden dikilmeye başlandı.  

BÜYÜKŞEHİR TABELAYI YIKTIRMIŞTI

Pursaklar Belediyesi, çalışmalarını daha iyi duyurmak amacıyla Esenboğa Havalimanı Yolu üzerinde bulunan Pursaklar Alt Geçidi'nün üst kısmına Ekim 2016 tarihinde totem tabela çalışması başlatmıştı. Bunun ardından yetki sahibi Büyükşehir Belediyesi devreye girerek, protokol yollarında trafiği rahatsız edecek afiş ve tabelalara izin vermemesi nedeniyle çalışmayı durdurmuştu. Daha sonra Büyükşehir tarafından totem tabelanın yıkılmasına karar verilmiş, söz konusu totem tabela Pursaklar Belediyesi çalışanları tarafından kaldırılmıştı. Protokol Yolu üzerinde bulunan tabelaya dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in izin vermediği iddia edilmişti. 

TOTEM TABELA YENİDEN DİKİLMEYE BAŞLANDI

Melih Gökçek'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından Pursaklar'daki totem tabela çalışmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz yıl Ekim ayının başında yapılan; ancak Büyükşehir'in izin vermemesi üzerine sökülen totem tabela çalışması bir yıl sonra aynı yerine dikilmeye başlandı. Geri getirilen demir direkler, şuanda vinç yardımıyla monte ediliyor. Edinilen bilgilere göre totem tabelanın önümüzdeki birkaç gün içerisinde bitmesi bekleniyor. 

ANA ARTERLER BÜYÜKŞEHİR'İN

Geçtiğimiz yıl Pursaklar'da yaşanan totem tabela kriziyle ilgili belediyeler şu açıklamaları yapmıştı.  Büyükşehir Belediyesi yetkilileri: “Bütün ana arterlerdeki yetki yasalara göre Büyükşehir’dedir. Özellikle protokol yolu üzerinde trafiği etkileyecek ve kirlilik yaratacak tabela ve afişlerin asılmaması yönünde karar aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak bizde bu bölgelere tabela yapmıyoruz. Bu doğrultuda buradaki çalışmayı durdurma kararı aldık.”

AMAÇ HALKA HİZMETLERİ DUYURMAK

Pursaklar Belediyesi yetkilileri ise: “Protokol Yolu'nda Pursaklar girişi LUP’u üzerinde, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı bilgilendirmek, Hükümetimizin, Büyükşehir Belediyemiz ve Pursaklar Belediyemizin hizmetlerini halka duyurmak; milli ve dini bayramlarda tebrik ve kutlama mesajı yayımlamak amacıyla yapmaya çalıştığımız totemin bahse konu olan protokol yolu ile doğrudan bir bağlantısı bulunmamaktadır. Mevzuata uygun olarak inşa edilen totemde, herhangi bir ticari reklam da söz konusu değildir.”

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.