Mehmet Özhaseki, projelerini açıkladı

Mehmet Özhaseki, projelerini açıkladı

Projelerini açıklayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Başkent’e 60 KM’lik metro hattı kazandırma sözü verdi; Ankara'da tüm metro duraklarına otopark yapacaklarını ilan etti. 

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, 2019-2024 Ankara projelerini kamuoyuna açıkladı.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Ankara için hazırlanan 11 başlık altındaki toplam 111 projeyi tanıtan Özhaseki, “Çok emek verdik. Yapı temelli projeler yerine doğacı, çevreci, kültür-sanat yönlü projeleri hayata geçireceğiz. İşimiz gücümüz hizmet olacak” dedi.

Kültür, sanat ve turizmden sosyal projelere, çevre projelerinden yerel kalkınma projelerine, spor projelerinden ulaşım projelerine kadar 11 başlık altında sıralanan projelerden öne çıkanlar şöyle:

dsc_0957.jpg1-KÜLTÜR SANAT TURİZM PROJELERİ

“Kültür yolu projesini Ankara’mıza kazandıracağız. (Şehir merkezinde) Kısa ve uzun hat olmak üzere özel yürüyüş yolları yapılacak. Kısa hat üzerinde 382 adet tescilli eser var. Bunları tanıtıcı levhalar dikeceğiz. (Ulus- Anıtkabir arası)Uzun hat üzerinde 411 adet tescilli eser var. 

2-SOSYAL PROJELER

Uyanık kütüphaneler... 24 saat açık olan mekanlardan bahsediyorum. Birçok öğrenci ders çalışmak için uygun fırsat bulamıyor. Bu kütüphaneler 24 saat açık olacak. 10 tane kadar 7/24 çalışacak kütüphaneler olacak. Öğrencinin yoğun olduğu yerlerde bu projeleri hazırladık. ‘3Ç’ diye tarif ediyorlar çay çorba çamaşır... Okul bölgelerinde girişlerde çocuklara kupa içerisinde çorba içebilecekleri imkan sağlayacağız. Çamaşırını teslim edip okuldan çıkınca tertemiz alıp götürebileceği bir ortam oluşturacağız.

3-ÇEVRE PROJELERİ 

Üçüncü bölümümüz çevre alanında. Çevre bizim için önemli. Sıfır Atık Projesi. Sıfır atık olur mu? Evet oluyor. 1 yıl kadar neredeyse bakanlığımızda uyguladık. Sonradan değerli Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Hanımefendi bu projeyi sevdi himayesine aldı, bütün Türkiye'ye yaygınlaştırma emri verdi. Bir taraftan doğayı kirletmeden ekonomiye döngü olarak bunu geri kazanabiliriz. Şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çöp kamyonları uğramıyor. Sahipsiz sokak hayvanları için barınaklar yapacağız. 

4-ÇOCUK ŞEHRİ PROJESİ

Olmazsa olmaz dediğim bir proje… Çocuk şehri kuracağız. Yaklaşık 1 milyon metrekare üzerinde yapacağız bunu. İçerisinde 100'den fazla etkinlik var. 2019 baharında başlarız 1 sene sürmeden de bitiririz diye düşünüyorum. Bütün mahallelerde etüt merkezleri kreşler ve çocuk oyun evleri yapmayı düşünüyoruz. 

dsc_0963.jpg5-YEŞİL PROJELERİ

Tam 13 adet Millet Bahçesi yapılmasını planladık. 3 tanesi zaten bakanlık döneminde bildiğimiz yerler ama 10 tanesi yeni başlayacağımız yerler. Millet kıraathaneleri de yer alıyor. Kullanılmayan kamunun yerleri yeşil alan olacak. Sayın Cumhurbaşkanı çok acil bir durum olmadıkça tamamının yeşil alan olacağı sözünü verdi. Cebeci Stadı yeşil alan olacak. Hayvanat bahçesi yeri tespit ettik. Hayvanlar doğal ortamdaki gibi tabiat içerisinde yaşayacaklar. Yeri hazır ancak yerini şimdi paylaşmayacağım. 

6 VE 7- YEREL KALKINMA VE AKILLI ŞEHİR PROJELERİ

Yerel kalkınma projelerine önem veriyoruz. Ankara Fuar Alanı kısa sürede tamamlanacak. Akıllı şehir projelerini hayata geçireceğiz. Siteler’e önem verilecek, Siteler’in tüm cadde, sokak, otopark ve kaldırımları yeniden düzenlenecek. Ulaşım aksında raylı sistem getirilecek. 

dsc_0972.jpg8- SPOR PROJELERİ

Spor projeleri hususunda 19 Mayıs Stadyumu ve Spor Kompleksi. Ankara 55 bin kişilik stat ve komplekslerine kavuşmuş oluyor. Spor Bakanlığı mı yapar biz mi yaparız bu konu çok önemli değil. 1-2 ay içerisinde bunun temeli atılacak. Projeyi Cumhurbaşkanımıza gösterdim çok hoşuna gitti. Cumhurbaşkanımız, “kısa sürede Ankara’mıza kazandıralım” dedi. 

9- ULAŞIM PROJELERİ

Kızılay'dan havaalanına kadar (karayolu) kesintisiz hat yapılacak. Bizim ulaşım hattında kullandığımız ana aksların kesintisiz olması hususu. İki yerde yine ışık var Aydınlıkevler ve Fruko kavşağına yapacağımız köprülü kavşaklar sayesinde kesintisiz ulaşım sağlanacak. Metro hattı… Keçiören Kuyubaşı’ndan Esenboğa’ya toplam 26 km’lik hatta önümüzdeki yıl içerisinde başlayacağız. Bu hat Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne oradan Çubuk’a uzanacak. Şimdiye kadar Ankara’ya 60 küsur km’lik hat yapılmış, biz 60 km’lik metro hattını bu şehre kazandırmak istiyoruz.   Park et -devam et projesi… Bütün dünyada insanlar yolları genişleterek trafikleri rahatlatmıyorlar. Toplu taşımayı özendiriyorlar lüks konforlu hale getiriyorlar. Metro duraklarının tamamında araçlarımıza otopark yeri sağlamamız lazım. Metro hatlarının olduğu yerlere otoparklar kazandırıp insanlar işe gidip gelirken araçlarını bu yerlere bırakacak ve metro ile işine gidip gelecek. 

10- KENTSEL YENİLEME PROJESİ

Toplam 30 milyon metrekarelik alanda yapılmakta olan ve yapılması planlanan kentsel dönüşlüm projeleri ile hak sahibi konutu yapılarak, Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalamış ve konutunu alamamış hak sahibi kalmayacak. Mahalle kültürünün geliştirilecek, yatay mimari destekli örnek projeler yapacağız. Şahıs bazlı imar planını noktalayacağız. 

dsc_0994.jpg11- İLÇE PROJELERİ

Şehir merkezlerinde ne varsa ilçe merkezlerinde de o olacak. İlçe belediyesi ve Büyükşehir kavgası olmayacak kol kola gireceğiz. İşleri istişare halinde yapacağız.”

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.