Marka festivaline büyük ilgi

Marka festivaline büyük ilgi

Ankara'yı marka yapmak için büyük bir çaba sarf eden ATO’nun 13-14-15 Aralık tarihlerinde düzenleyeceği “Ankara Marka Festivali”ne katılmak için şimdiden binlerce kişi kayıt yaptırdı.

Başkent Ankara'yı marka yapmak için büyük bir çaba sarf eden Gürsel Baran yönetimindeki Ankara Ticaret Odası’nın(ATO) 13-14-15 Aralık tarihlerinde ATO Congresium'da düzenleyeceği “Ankara Marka Festivali”ne katılmak için şimdiden binlerce kişi kayıt yaptırdı. Büyük ilgi gören festivale 20 binin üzerinde katılım bekleniyor.  

YENİ YOL, YENİ YÖN, YENİ YÖNTEM

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Ankara Marka Festivali, alanında Türkiye’nin en büyük marka organizasyonu olarak gösteriliyor. Bu yılki teması "Yaratıcılıkta Yeni Yollar, Yeni Yönler, Yeni Yöntemler" olarak açıklanan festivalde iş dünyası, bilim, sanat, kültür, edebiyat, dijital, spor alanlarında yaratıcı fikirler, rol modeller ve fark yaratanlar mercek altına alınacak. Festivalle “iş dünyasını, girişimcileri, gençleri motive etmek, vizyon oluşturmalarına katkı sağlamak, yenilikçi fikirleri harekete geçirmek" amaçlanıyor.  

MARKALAŞ GÜÇLEN 

ABD, Almanya, Fransa, Japonya gibi ülkelerin markalarıyla var oldukları ve bu markaların ait oldukları ülkelerin ekonomilerine çok ciddi getiriler sağladıklarına dikkat çeken ATO, Türkiye ekonomisinin de markalaşma ile güçlenebileceğinin altını çiziyor. Dünyanın en değerli markası olan Google'ın 109 milyar dolarlık marka değerine karşılık, Türkiye'nin en büyük 100 markasının 28 milyar dolar ettiğini hatırlatan ATO Başkanı Baran, "Markalaşma konusunda alınacak daha çok mesafe var" diyor. 

TEKNOLOJİ ÜRETMELİYİZ

ATO Başkanı Baran, Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji üretmesi gerektiğine dikkat çekerken, TÜİK verilerine göre 2016 yılında özel sektör, kamu ve üniversitelerin toplam 8 milyar 149 milyon dolar AR-GE harcaması yaptığını, bu rakamın gelişmiş ülkelerin gerisinde olduğunu söylüyor.

30 TON DOMATES 1 KG MERCEDES ETMİYOR

Festival organizasyonunu gerçekleştiren ATO Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu da, markalaşmanın önemini bazı ürünlerin kilogram fiyatlarından örnekler vererek ortaya koyuyor. Mercedes CLA 200'ün kilosunun 137 TL, Samsung cep telefonunun kilosunun 103 bin 305 TL olduğuna işaret eden Hacıosmanoğlu, "Türkiye, 1 kilo Mercedes CLA 200 almak için, kilosu en fazla 5 liradan 30 tonluk bir kamyon dolusu domates ihraç ediyor. Bir kilo robot almak için, bir TIR dolusu hububat satıyoruz. Bu rakamlar gösteriyor ki, Türkiye teknoloji ihraç etmek ve bilgi ekonomisine atlamak zorunda. Ankara Ticaret Odası bu gerçeği görüyor. Ankara Marka Festivali'nin mevcudiyetinin yegâne temeli budur" diyor.

S.Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.