Mamak'ta Türkiye-Kazakistan Dostluk Parkı açılışı yapıldı

Mamak'ta Türkiye-Kazakistan Dostluk Parkı açılışı yapıldı

Mamak Belediyesi “Türkiye-Kazakistan Dostluk Parkı’nın” açılışını yaptı. Belediye Başkanı Murat Köse, “Dostluğumuz daim olsun. Açılışını yaptığımız bu park dostluğun en önemli simgelerinden birisi olmuştur” dedi.

Mamak BelediyesiTürkiye-Kazakistan Dostluk Parkı’nın” açılışını gerçekleştirdi. Park açılışında konuşan Belediye Başkanı Murat Köse, “Kardeş ülkemiz Kazakistan ile dostluğumuz daim olsun. Açılışını yaptığımız bu park dostluğun en önemli simgelerinden birisi olmuştur. Kazakistan ile dün olduğu gibi bu günde yan yana ve birlikteyiz. Her alanda işbirliğimizi daha da artıracağız. Türk Dünyası ortak değerleri kadim kültürü ve tarihi ile günümüzde de dostluk bağıyla bağlanmış bir gönül coğrafyasıdır” dedi. Park açılışına TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Kazakistan Meclis Başkanı Yerlan Koşanov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak AK Parti İlçe Başkanı, AK Parti Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşları ile başlayan tören, mehter takımı ve Kazakistanlı grubun gösterisi ile devam etti.

1.jpg

MAMAK’IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Söz verdik daha fazlasını yaptık diyerek bizden daha çok yaşayacak bir eser daha açıyoruz. Türkiye Kazakistan arası dostluğun simgesi olan bir eseri açtık. Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce Kazakistan’ın 30. Bağımsızlık günü yıl dönümü dolayısıyla parkımızın temelini atmıştık. Bu gün bu dileğimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mamak’ta şimdiye kadar birçok açılış yaptık. Her eserimiz Mamak’ın çehresini değiştirdi değer kattı” ifadelerini kullandı.

2-002.jpg

DOSTLUĞUMUZUN SİMGESİ

Köse, “Türkiye Kazakistan Dostluk Parkı ile Mamak’ın çehresi daha da güzelleşecektir. Bu park Mamak’ı güzelleştiren bir park olmanın ötesinde Türkiye ve Kazakistan arsındaki dostluk bağının temsili açısından da ayrı bir önem arz ediyor. Geçmişi yüz yıllara dayanan Türk Dünyası ortak değerleri kadim kültürü ve tarihi ile günümüzde de dostluk bağıyla bağlanmış bir gönül coğrafyasıdır. Bu gönül coğrafyasında Türkiye ve Kazakistan güçlü bir dostluk bağıyla bağlanmış iki ülkedir. Dün olduğu gibi bu günde yan yana ve birlikteyiz. Her alanda işbirliğimizi daha da artıracağız. Her iki ülke arasındaki gönül bağının ve kardeşliğin gelişmesini temenni ederiz. Dostluğumuz daim olsun. Açılışını yaptığımız ‘Türkiye Kazakistan Dostluk Parkı’ bu dostluğun en önemli simgelerinden birisi olmuştur” şeklinde konuştu.

3-001.jpg

BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ

Meclis Başkanı Şentop yaptığı konuşmada; “Dili, inancı, ataları, tarihi ile bir olan Türkiye-Kazakistan arasındaki bağları güçlendirmek için atılan her adım bize mutluluk vermektedir. 1991'de Kazakistan'ın bağımsızlığından beri ilerleyen ilişkilerimize kardeşlik bilinci yol vermiştir. Kazakistan'ın sevincini kendi sevincimiz olarak bildik, kederini kendi kederimiz gibi gördük ve hissettik. Türkiye olarak yaşadığımız deprem felaketinde bize dost elini uzatan Kazakistan'ın gösterdiği destek bizim için çok kıymetlidir. Kardeşlik bağlarımız birlikte iş yapma ve başarma azmi ile güç kazanıyor, iş birliğimiz; manevi yakınlığımız ve ortak mirasımız üzerinden temelleniyor” dedi.

4.jpg

MANEVİ BAŞKENT

“Kazakistan'ın manevi başkenti olan Türkistan'da Hoca Ahmet Yesevi'nin türbesini ziyaret ederken duyduğumuz manevi heyecanı, Kazakistan'dan gelen dostlarımız da Hacı Bayram ve Eyüpsultan'ı ziyaret ederken duymaktadır. Enerji ve savunma sanayi alanında yaptığımız iş birliği ülkelerimizin tam bağımsız duruşuna güç katmaktadır” diyen Kazakistan Meclis Başkanı Yerlan Koşanov, “Türk Mehter takımının gösterisi, sadece Türk vatandaşlarının değil bizim de ruhumuzu yükselten bir müzik oldu. Bu ziyaretimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100'üncü yılına denk geldi, Türkiye'nin 100'üncü yılını kutluyorum. Sizin başarımız bizim başarısızdır. Sayın Şentop ile ikili görüşme yaptığımızda diplomatik ilişkilerimiz 30 yıl oldu ama Türk ve Kazak halkı arasındaki ilişki binlerce sene geriye gitmektedir. Biz sizin gibi dostlarımız ile hep güçlü oluruz. Yaşasın dostluğumuz” diye konuştu.

Şule Erciyas/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.