Mamaklı öğrenciler, elleriyle kuş yuvası yaptı

Mamaklı öğrenciler, elleriyle kuş yuvası yaptı

Mamak'ta Sibel İsmet Çatık Ortaokulu öğrencileri, ‘Kuşlara Bir Damla Umut’ projesi kapsamında, kuşlara kendi elleriyle yuva yaptı ve yem bıraktı. Öğrencilerin bu örnek davranışı büyük takdir topladı. 

kus-evi.jpgMamak’taki Sibel İsmet Çatık Ortaokulu öğrencileri, ‘Kuşlara Bir Damla Umut’ projesi kapsamında, kuşlara kendi elleriyle yuva yaptı ve yem bıraktı.

Öğrencilerin bu örnek davranışı büyük takdir topladı. 

Mamak’taki Sibel İsmet Çatık Ortaokulu öğrencileri, bu dondurucu kış günlerinde içimizi ısıtacak bir projeyi hayata geçirdi.

Dondurucu soğuklarda yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için iyilik kanatlarını açan öğrenciler ‘Kuşlara Bir Damla Umut’ projesini hayata geçirdi. 

img-20181227-wa0148.jpgOKULUN DÖRT BİR YANINA                           YUVA VE YEMLİK ASILDI

Öğretmenlerinin ve ailelerinin yardımıyla projeyi uygulayan öğrenciler, ilk aşamada okulun etrafına kendi yaptıkları çok sayıdaki kuş yuvasını taktı.

Kuşların bugünlerdeki olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi ve kolayca yiyeceklere ulaşabilmesi için kuş yuvalarının kenarlarına bir de portakal kabuğundan da olmak üzere çok sayıda yemlikler bırakıldı.

Proje kapsamında kuşlara yem bırakan öğrenciler, “Kuşların bu soğuk havalardan etkilenmemesi için onlara yuva yaptık, yem dağıttık. Çok mutluyuz. Kuşları ve hayvanları çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

EL ELE VERİLİP KUŞLARA UMUT OLDULAR

Örnek proje için okul yönetiminden şu açıklama yapıldı:

“Okul yönetimi, okul aile birliği, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile el ele verip kuşlara bir umut olduk. Okulumuz hem akademik hem de sosyal sorumluluk anlamında yine farkındalığını ortaya koydu. Örnek davranışlar ile topluma örnek olmaya devam eden kurumsallaşmış bir anlayışla projelerimiz devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

img-20181227-wa0122.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.