Mamaklı aday adayı Kınacı: “İlk iş makam kapılarını kaldırmak''

Mamaklı aday adayı Kınacı: “İlk iş makam kapılarını kaldırmak''

AK Parti Mamak Belediye Başkan A. Adayı Av. Ercan Kınacı, belediye başkanı olması halinde, “İlk iş makam kapılarını, belediye duvarlarını kaldıracağız” dedi. Peki, Ercan Kınacı kimdir?

Gazetemize konuşan AK Parti Mamak Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ercan Kınacı, “Doğduğum,  doyduğum, yaşadığım ve ömür boyunca yaşayacağım” dediği Mamak’ı en iyi bir şekilde yönetmeye talip olduğunu belirtti.

Ercan Kınacı nerelidir?

Belediye başkanı olması halinde 53 yıldır birlikte yaşadığı Mamaklılara, hiçbir ayrım yapmadan hizmet sözü veren Kınacı, “Allah nasip ederse hem hizmet hem de insanlara dokunabilecek bir başkan olmayı hedefliyoruz. Burada hep beraber yaşıyoruz insanların siyasi görüşüne bakmadan, etnik ayrım yapmadan insanlarımıza hizmet etmek boynumuzun borcudur” dedi. 

Ercan Kınacı'nın projeleri neler?

Türkiye’de şu ana kadar görülmemiş örnek bir belediyecilik çalışmasına imza atacaklarını belirten Kınacı, “Mamak’ın gelişimine katkı sağlayacak ciddi projelerimiz var. Adaylığımız açıklanırsa açıklandıktan sonra projelerimizi halkımızla paylaşacağız. Her mahallemizin farklı talepleri var bunları topluyoruz. Halkımızın talepleri doğrultusunda da onların daha güzel bir Mamak’ta yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Yani şeffaf, dürüst, açık bir belediyecilik yapacağız Mevla nasip ederse. Türkiye’de örneği olmayan bir belediyecilik sergileyeceğiz” diye konuştu.

MAKAM KAPILARI, BELEDİYE DUVARLARI KALDIRILACAK

ercan-kinaci-halk-1.jpg

Şeffaf belediyecilik kapsamında göreve geldiğinde ilk yapacağı işi açıklayan Kınacı, “İlk iş olarak makamdaki kapıların hepsini kaldıracağız. Makam, belediye başkanının değil halkın makamı olmalı. Başkan oradaysa her gelen görüşebilecek başkanla. Belediyedeki duvarları da kaldıracağız her şey şeffaf olacak. Hiç kimsenin odası gizli saklı olmayacak. Müdürü, yöneticiyi makamında iken dışarıdaki vatandaş görebilecek. Neticesinde oraya gelenler Mamaklı. Mamaklının yöneticisine çok rahat ulaşabilmesi lazım. Onun için ortadaki engellin hepsini kaldıracağız. Çalışanlar birbirini, yönetici çalışanını görecek. Gelen vatandaş hem belediye çalışanını hem de müdürünü görecek. Yani şeffaf, dürüst, açık bir belediyecilik yapacağız Mevla nasip ederse. Türkiye’de örneği olmayan bir belediyecilik sergileyeceğiz. Onun dışında sosyal belediyecilik konusunda da örneği görülmemiş bir ilçe olacağız” şeklinde konuştu. 

“HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM” 

Mamak’ta farklı etnik grupların bir arada yaşadığına dikkat çeken Kınacı, “Mamak Türkiye’nin bir minyatür mozaiğidir. Her kesimden insanın yaşadığı farklı memleketinden tutun, farklı etnik gruplara kadar insanların yaşadığı yerdir Mamak. Biz ayırmaktan ziyade birleştirmek için inşallah adayız. Seçilene kadar belediye başkanlarının rozeti olur. Seçildikten sonra rozetini çıkarır. Mamak’ta yaşamış Mamak’ı benimsemiş herkese de elinden geldiği kadar hizmet götürmeye gayret edeceğiz. Görev nasip olursa daha öncesinde nasıl milletimizle birlik beraberlik içerisinde gayret ettiysek bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

ercan-kinaci1.jpg

UZUN YILLAR YÖNETİCİLİK YAPTI

Uzun yıllardır siyasi tecrübesi olan Kınacı, Mamak’ta ilk siyasete Refah Partisi’nde başladığını, Fazilet Partisi’nde de görev aldıktan sonra AK Parti’nin kuruluşunda kurucu ilçe başkanlığı görevini iki dönem boyunca yürüttüğünü 3 dönem ise milletvekili adaylığı sürecinin olduğunu anlattı.

Kınacı, sırasıyla Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezinde koordinatörlük, AHİD Başkanlığı, Hukukçular Birliği, Hukuçular Derneği ve Mazlum-Der de yönetim kurulu üyeliği, Kuzey Ankara Projesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve çeşitli STK’larda sosyal faaliyetlerde bulunduğunu kaydetti.

Kınacı, “Biz Mamak’ın içinde hem büyüdük hem piştik, hem çamurunu çiğnedik. Yapmış olduğum siyasette umuyoruz ki halkın gönlüne girmişiz. Bu yapılan anketlerde de çıkıyor” dedi. 

BAŞARISINI İSPAT ETMİŞ BİR BAŞKAN

Kınacı, Mehmet Özhaseki’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığına ilişkin ise “Özellikle yerel yönetimlerde başarısını ispat etmiş bir büyüğümüz. İnşallah Ankara’ya da hizmetleri daha ileriye götürür. Biz bize düşen her türlü desteği de gücümüz yettiği oranınca vereceğiz. Burada da bize aday olmak düşürse koordineli bir şekilde çalışırız” sözlerini aktardı. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.