Mamak Caddesi Üzerinde Süren Asfalt Çalışması Trafiğe Olumsuz Yansıdı

Mamak Caddesi Üzerinde Süren Asfalt Çalışması Trafiğe Olumsuz Yansıdı

Ankara Büyükşehir Belediye’sinin Mamak Caddesi üzerinde başlattığı asfalt çalışmaları trafik çilesine dönüştü. Özellikle otobüs ve dolmuşu kullanan vatandaşların yolculuğu süre olarak 2 katına çıktı.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Mamak Caddesi üzerinden başlatılan asfalt çalışmaları vatandaşları mağdur etti. Özellikle otobüs ve dolmuşu kullanan vatandaşların yolculuğu süre olarak 2 katına çıktı. Çalışmalarla ilgili daha önceden bilgi verilmemesine vatandaşlar tepki gösterdi.

GÜZERGÂHIN DEĞİŞMESİ MAĞDUR ETTİ

Mamak Caddesi üzerinde yapılan asfalt çalışmaları nedeniyle otobüslerin güzergahının değişmesi vatandaşları mağdur etti. Önceden Mamak Caddesi üzerinden giden EGO otobüsleri çalışmaların ardından Tıp Fakültesi Caddesi üzerinden Tuzluçayır’a çıkıyor. Güzergahın değişmesiyle hem mesafe uzadı hem de vatandaş gitmek istediği yere gidemiyor. Vatandaşlar otobüslerden inerek yürümek zorunda kalıyor.

MAMAK’TA ULAŞIMA BÜYÜK DARBE

Caddede yapılan asfalt çalışmasının ulaşıma büyük darbe vurduğunu belirten bir vatandaş, “Caddenin yenilenmesi bizim için çok iyi ama Büyükşehir Belediyesi burada vatandaşı daha az mağdur ederek bu sorunu çözebilirdi. Yarım saatlik yolumuz yol çalışmalarının ardından 1 saatin üzerine çıktı. Özellikle dolmuş ve otobüslerin güzergâhını değiştirmesi büyük sıkıntı oldu. Araçların güzergâhının değişmesi sonrası duraklarda değişti ulaşımda büyük sıkıntı çekiyoruz” dedi.

EN AZ BİR BUÇUK SENE SEFER YAPILMAYACAK

Mamak’ta ulaşım sıkıntısı üst üste gelen çalışmalar nedeniyle artacak. Ankara’da Başkentray çalışmaları kapsamında 11 Temmuz 2016 tarihinden itibaren banliyö trenleri seferden kaldırılıyor. Banliyö trenlerinin seferden kaldırılmasının nedeni ise Banliyö hatlarının standartlarının metro standardına çıkarılması çalışmaları olarak açıklandı. Sincan – Kayaş hattında 11 Temmuz tarihinde başlayacak olan çalışmaların yaklaşık 1,5 sene sürmesi bekleniyor. Banliyö seferlerinin kaldırılması ile Ankaralıların ulaşımlarını sağlaması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü ek otobüs seferleri koyacak.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.