Maltepe Pazarı'ndaki esnaflar tedirgin

Maltepe Pazarı'ndaki esnaflar tedirgin

Büyükşehir, 2016’da imzalanan protokol gereği Maltepe Pazarı'nı da üzerinde barındıran arsayı 2018’in Mart’ına kadar boş bir şekilde SGK'ya teslim etmek için harekete geçti. Tahliyeleri istenen pazar esnafı kendilerine yeni yer gösterilmesini istiyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK)  ait Ulus'taki bazı taşınmazlar karşılığında trampa ettiği Maltepe Pazarı'nın arsası ile yeni bir gelişme yaşandı. Büyükşehir, üzerinde Maltepe Pazarı'nın da bulunduğu arsayı Mart 2018'de SGK'ya boş bir şekilde teslim edeceğini duyurarak pazar esnafına tahliye tebligatı gönderdi. Kış ayında ekmek teknelerini kaybedeceğinin korkusunu yaşayan pazardaki 454 stant sahibi ve 3 bin çalışan endişelenmeye başladı. 

dsc_0101.jpg

BAKANLIKTAN NET BİR AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Maltepe Pazarı Seyyar Satıcılar Dayanışma ve İşletme Kooperatifi Yetkilisi Basri Yıldız, tahliye tebligatının gönderilmesi ile esnafların endişeli olduğunu belirtti. Arsa sahibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü anlatan Yıldız, "Bakanlık yetkilileri 'müsterih olun biz kimseyi mağdur etmeyeceğiz' diyor; ancak net bir görüşme yapamadık. 'Yer vereceğiz ya da vermeyeceğiz' demiyorlar sadece 'sizi mağdur etmeyeceğiz' deniliyor. Bu konuya açıklık getirilmesini esnafımız istiyor" dedi. 

3 BİN ESNAFIN EKMEK TEKNESİ

"Esnaf tedirgin. Her ne kadar iyi niyetli bir açıklama yapılsa da esnaf somut bir adım bekliyor" diyen Yıldız,  "En kısa sürede muhatap alınmamızı istiyoruz. 454 standımız var.  Yaklaşık 3 bin kişi burada çalışıyor ailesiyle birlikte 10 bin kişi yapıyor. Bir proje varsa bunun içerisinde olmak istiyoruz. Bize yardımcı olunmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak istiyoruz. Biz Ankara'nın 28 yıldır değeriyiz. Biz 2007'de buraya taşındık artık buradan da kovulmak istemiyoruz" diye konuştu.

15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN ANISI AYAKTA KALSIN

Maltepe Pazarı'nın esnafı ise "Burası bizim ekmek teknemiz. Burayı kış vakti elimizden alırlarsa biz ne yaparız. Çoluk çocuğumuza nasıl hesap veririz? Biz bu konuda bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Maltepe esnafı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesimizi duyurmak istiyoruz. 15 Temmuz'da hain FETÖ darbe girişiminde pazarımızın esnafı 15 Deniz Sümer kardeşimizi şehit verdik. Onun anısını yıkmasınlar yetkililerden istirhamımız budur" şeklinde konuştu.   

2007’DE TAŞINDI BİR DAHA TAŞINMAYA HAZIRLANIYOR

Maltepe Pazarı, Demirtepe'den Temmuz 2007’de eski EGO Havagazı Fabrikası’na taşınmış, Demirtepe’de boşalan alan ise Çankaya Belediyesi tarafından satın alınmıştı. 2016 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında Ulus Tarihi Kent Merkezi çalışmaları kapsamında yapılacak olan 'Tarih Kent Meydanı' projesi için trampa protokolü imzalanmıştı. Anlaşmada SGK’ya ait Ulus ve Anafartalar İş Merkezi ile Ulus Hali’ne karşılık Büyükşehir Belediyesi’nin 9 ayrı gayrimenkulü trampa edilmişti. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geçmişte Maltepe Pazarı ile  ilgili, “Maltepe Pazarı şimdi inşallah temelli yıkılacak yerine yeni SGK’nın binası yapılacak”  ifadelerini kullanmıştı. Maltepe Pazarı'nın akıbetinin ne olacağı ise merakla bekleniyor. 

ESNAFI ENDİŞELENDİREN TEBLİGAT

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Kira İşleri Şube Müdürlüğü tarafından pazar esnafına gönderilen tahliye tebligatında şu ifadeler yer aldı: "Bu sebeple Ecrimisil bedelini ihtarnamede belirtilen zaman içerisinde ödeyerek anılan yerin SGK'na 3.3.2018 tarihinde boş olarak tesliminin yapılabilmesi için işgaliniz altındaki yerin tarafınızdan boşaltılarak teslim edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Evcimisil bedelinin yasal yollardan tahsis edileceği ve tahliyeniz için hukuki sürecin başlatılacağı, tüm masraflarının tarafınıza ait olacağı hususunda; bilgilerinizi rica ederim."  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.