Mağdur Öğrencilerin Kontenjan İsteği

Mağdur Öğrencilerin Kontenjan İsteği

Yatay geçişle üniversiteye yerleşemeyen Devlet Sağlık Meslek Lisesi Mezunları, Özel Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin parasıyla üniversiteye yerleştirmeleri sonucu yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini için ÖSYM’den ek tercihlerde daha fazla kontenjan

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

10 Ağustos'ta açıklanan üniversite yerleşme sonuçları devlet sağlık meslek lisesi mezunlarını hayal kırıklığına uğrattı. Puanları yüksek olmasına rağmen yatay geçiş haklarıyla hiçbir üniversiteye yerleşemeyen Devlet Sağlık Meslek Lisesi Mezunları, Özel Sağlık Meslek Liselerinin çoğu okulunda üniversiteye yerleşmeyen sayısının yok derece kadar az olduğunu ve bu durum karşısında şişirme notlarla üniversiteye yerleşen Özel Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin parasıyla üniversiteye yerleştiklerini belirtti. Mağdur olan öğrenciler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

ÖSYM’DEN DAHA FAZLA KONTENJAN İSTİYORUZ

Özel Sağlık Meslek Liselerinin akıbetine uğrayan Devlet Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, mağduriyetlerinin giderilmesi için ÖSYM’den ek tercihlerde daha fazla kontenjan istediklerini dile getirdi. Devlet sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, “özel okullar ile devlet okulları arasında fırsat eşitliği olsun sonuç olarak her iki tarafta aynı bölümün derslerini gösteriliyor. Üniversiteye yerleşirken hem teorik hem de pratik sınavlara tabi tutulalım, bakalım kim hakkıyla okumuş, kim üniversiteye yerleşme hakkı kazanacak” dedi.

HAKKIMIZI ALAMIYORUZ

Anestezi ve Reanimasyon mezunu olan Hasan Akdağ geçmiş yıllarda sağlık meslek lisesi mezunlarının yatay geçiş hakkını rahat bir şekilde kullandığını ancak bu yıl geçen yıllar gibi yerleştirme olmadığını belirtti. Akdağ,  “Lise diploma puanımıza göre üniversiteye yatay geçiş hakkımız olmasına rağmen ve tercihler zamanında kendi puanımızdan düşük olan yerleri yazmamıza rağmen hiçbir yere yerleşemedik.  Devlet sağlık meslek liselerinden mezun olanların büyük bir çoğunluğunun üniversiteye yerleşemediğini görürken, özel sağlık meslek liselerinden mezun olanlarda ise tam aksi bir durumla büyük bir çoğunluğunun yerleştiğini görüyoruz. Özel okullarda verilen şişirme notlar sayesinde üniversiteye yerleşen öğrencilerin bizim hakkımızı girdiğini düşünüyoruz”

KAYIT YAPARKEN ÜNİVERSİTE GARANTİSİ VERİYORLARDI

Özel sağlık meslek liselerinin kontrolsüz bir şekilde açıldığını ifade eden hemşirelik mezunu Ahmet Berk Anıl, aldıkları SBS puanıyla hiçbir liseye yerleşemeyenler özel liselere gittiler. Zaten o dönemlerde özel liseler kayıt yaptırırken üniversite garantisi vererek kayıt yapıyorlardı. Meslek liselerini okumak amaçlı değil de ticaret amaçlı açtıkları için öğretmenler öğrencilerinin notlarını şişirerek devlet lisesini dahi kazanamayan öğrenciler çok yüksek bir diploma notuyla mezun olarak üniversiteye yerleştiğini görüyoruz. Biz bunların kendi hakları ile geldiklerini düşünmüyoruz. Biz devlet sağlık meslek lisesi mezunları olarak bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum