KYK’nın hedefi 1915 kan bağışı

KYK’nın hedefi 1915 kan bağışı

Aziz Çanakkale Şehitleri anısına hedefin 1915 bağışçı olarak belirlendiği KYK Ankara İl Müdürlüğü ve Kızılay’ın ortak çalışması ile il genelinde 31 yurtta kan alma birimleri kurularak bağışlar toplanmaya başlandı.

Kredi Yurtlar Kurumu Ankara İl Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ı ortak çalışması olan bu yıl ikincisini düzenlenen ‘1915 Fidan 1915 Kan’ kampanyası kapsamın yurtlarda kalan öğrenciler kan bağışında bulundu. Kampanyanın tanıtımı Hüseyin Gazi Erkek Yurdunda yapıldı. 

dsc_0480.jpg

1 Kanın 3 Yaşam Olması Duasıyla

Gazetemize açıklamalarda bulunan KYK Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu öğrencilere barınma ve yemek ihtiyaçlarının dışında sosyal ve kültürel olarak da katkıda bulunmak istediklerini daha önce birçok yardım kampanyası gerçekleştirdiklerini ve bununda onlardan birisi olduğunu söyledi. Tüm yurtlarda bu bağışın yapıldığını belirten Türkoğlu, “Bütün yurtlarımızda zor anlarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak, gönüllü ve sürekli kan bağışı anlayışını gençlerimizde yaygınlaştırarak toplumun ihtiyacı olan kanın toplanmasına katkı sağlamak amacıyla Kızılay yararına bütün yurtlarımızda kan bağışı kampanyası düzenliyoruz.  Bugün başkasına ihtiyaç olan kan, yarın kendimize ya da en yakınımıza ihtiyaç olabilir düşüncesiyle verdiğimiz 1 ünite kanın 3 kişiye yaşam olabilmesi duasıyla kampanyamıza destek olan genç kardeşlerimin hepsini teker teker kutluyorum ”dedi. 

Hedefimiz 1915 Bağış 

dsc_0489.jpg

Kampanya kapsamında Kızılay’ı temsilen gazetemize bilgi veren Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler, “ Bu projeyi geçen sene başlattık il müdürümüz sayesinde. Biz yurtlara ekipler düzenliyorduk bu kadar kapsamlı olmuyordu. Ankara’da 31 yurtta bunu yapacağız. Şuanda başladı ekipler devam ediyor çalışmalarına. Geçtiğimiz sene 1000’in üzerinde kan bağışı olmuştu bu sene hedefimiz 1915 umarız bu rakamı yakalayacağız. Türkiye çapında da kan bağışları oluyor fakat buradaki gibi kapsamlı değil isteriz ilerde buda yapılsın. Türk Kızılay’ı olarak ülkenin %85 kan ihtiyacını karşılıyoruz bu gibi çalışmalar sayesinde 2 yıl içerisinde bunun tamamını karşılayacak seviyeye geleceğiz. Ayrıca bağışçılarımıza onurlandırmak adına 10 bağışta bronz 25’de gümüş 35’de altın ve 45’de de plaket veriyoruz. Kazanılan bu ödüller her sene 14 Haziran’da bağışçılarımız davet ederek taktimini yapıyoruz.  

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.