Kuşçuya İkinci Bayram

Kuşçuya İkinci Bayram

Pursaklar'da yaşayan güvercin tutkunu Şükrü Bacak, 100'e yakın “taklacı” tabir edilen kuşu çalınınca dünyası adeta başına yıkıldı. Bu durum karşısında yemekten içmekten kesilen Şükrü Bacak'a kendisi gibi kuşçu olan arkadaşları tarafından 20 adet kuş hediy

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

Pursaklar Saray'da ikamet eden ve 25 yıldır büyük bir güvercin tutkunu olan "kuşçu" lakaplı Şükrü Bacak, geçtiğimiz günlerde bir gece vakti hırsızlara bütün kuşlarını çaldırdı. Birbirinden maharetli yaklaşık 100 adet taklacı türü kuşunu hırsızlara kaptıran Şükrü Bacak'ın deyim yerindeyse dünyası başına yıkıldı. "Evlatlarım" dediği kuşlarından biranda ayrı kalan kuşçunun psikolojinin bozulmasıyla birlikte ailesiyle bile konuşmaz oldu.

EVLATLARI GİBİ

Günlerce kendini evine kapatan Şükrü Bacak'ın yardımına ise yine kendisi gibi kuşçu olan arkadaşları yetişti. 40 milyar değerindeki kuşları çalındığı için günlerdir yemekten içmekten kesilen kuşçuya, arkadaşları hem bayram hediyesi olsun hem de yüzü gülsün diye yaklaşık 20'ye yakın kuş hediye etti. Bu durum karşısında çok sevinen Şükrü Bacak, "Kuş benim için ayrı bir tutku. Bir gün olsun onları görmeyim içim içimi yiyor. Evlatlarım gibi onları çok severim. Yemlerini verir sularını ihmal asla ihmal etmem. Bende kuşlarla moral buluyorum. Bu bendeki bir hastalık" dedi.

İKİNCİ BAYRAMI YAŞADI

Kuşçuluğun anlatılmaz bir duygu olduğunu söyleyen Şükrü Bacak, "Kolay değil 25 senedir her gün kuş uçurdum. Çalınmasın diye çilingirin bile açamayacağı kapı yaptırdım. Ama bir sabah kalktım baktım ki hiçbir kuşum kalmamış. O an sinir krizi geçirdim. Günlerce kuşlarımız kafesine gittim baktım. Onları göremeyince çok duygulandım" diye konuştu. Kuşçu arkadaşlarının bayramda yaptıkları bu büyük jeste çok sevindiğini belirten kuşçu bacak, "Kuşçu arkadaşlarımın bu davranışları beni çok sevindirdi. İşte kuşçu camiası bu kadar fedakardır. Söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bana ikinci bayramı yaşattıkları için" şeklinde konuştu.

 

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.