Küçük Omar'ın Büyük Dünyası

Küçük Omar'ın Büyük Dünyası

Halepli Omar 10 yaşında. İskitler'de kalan Omar, Başkent sokaklarında gezerek saatlerce kağıt topluyor. Küçük yaşında büyük bir hayat mücadelesine girişen ve her şeye rağmen yüzünden gülücüğü eksiltmeyen Omar, bir kardeşini kaybetmenin de acısını yaşıyor.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Suriye'deki iç savaş 5'inci yılını geride bıraktı. Yüz binlerce masum sivilin katledildiği ülkede, en yoğun bombardımana Halep ve çevresi maruz kalıyor. Gerek yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Suriye'den gerekse de ülkesini bırakıp giderek başka ülkelerde mülteci olarak yaşayanlardan yürek burkan hikayeler gelmeye devam ediyor.

HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR

Başkent Ankara'da yaşayan 10 yaşındaki Halepli Omar'da bunlardan bir tanesi. Boyundan uzun kağıt toplama aracıyla Başkent sokaklarını saatlerce gezen küçük Omar ile Balgat Mahallesi 1417. Sokak ve 1416. Sokak'ın kesiştiği noktada rastladık. Küçük bedenine rağmen kağıt toplama aracını büyük ustalıkla kullanan ve tüm zorluklara rağmen yüzündeki gülücükleri yitirmeyen Omar, hatırlamak istemediği hikayesini muhabirimize anlattı.
BİR KARDEŞİ BOMBA SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Şuan İskitler'de bir yakınının yanında kaldığını, para kazanmak için kendisinin Ankara'ya geldiğini, ailesinin ise Şanlıurfa'da yaşadığını anlatan Omar, Halep'ten Türkiye'ye geleli 1 seneyi geçtiğini söyledi. 3 anneden 22 kardeşinin bulunduğunu ifade eden küçük Omar, 1 kardeşinin ise Halep'te atılan bombalar sonucu hayatını kaybettiğini kaydetti. "Para kazanmak lazım abi" diyerek verdiği yaşam mücadelesinin özetleyen 10 yaşındaki Omar, her şeye rağmen mutlu olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.