''Kredi verilir” ilanlarına dikkat!

''Kredi verilir” ilanlarına dikkat!

Kaldırım ve otobüs duraklarına yapıştırılan kredi ilanlarına itibar edilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, vatandaşı uyarıyor. Uzmanlar, bu tür ilanların birçoğunun dolandırıcı olduğunu söyledi.

Kaldırım ve otobüs duraklarına yapıştırılan “Hacizliye, icralıya, kredisi çıkmayanlara kredi verilir” ilanları vatandaşın canını yakıyor.

Uzmanlar bu tür şahıslara itibar edilmemesi yönünde uyarılarda bulunurken, şahıslarla kişisel bilgilerin paylaşılmasının kişi üzerine şirket ve hat açma gibi dolandırıcılık yöntemi ile yüklü miktarda borç bırakabileceğini hatırlatıyor.

Bu tür aracılarla iş yapanların hem para hem zaman kaybına uğrayacağını belirten uzmanlar, “Krediyi biz çekelim siz ödeyin” diyen şahıslarında yasal olmayan alışveriş olan tefecilik yaptığını vatandaşın bu konuda mağdur olmaması için dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor. 

KREDİ İLANLARI VATANDAŞIN CANINI YAKIYOR

Başkent’in hemen hemen tüm kaldırımlarında, otobüs duraklarında ve yollarda görülen kredi ilanları vatandaşın canını yakıyor.

Bankalardan kredi alamayanlar yaptığı başvurusu ret edilenler, kredisi çıkmayanlar için nakit ihtiyacı, kredi, para verilir, acil para ihtiyaçlarınız giderilir gibi özellikle otobüs durakları ve kaldırımlarda görülen yasal olmayan ilanların birçoğu vatandaştan ön ödeme alarak ortadan kayboluyor.

KİŞİSEL BİLGİLERİ PAYLAŞMAK TEHLİKE ARZ EDİYOR

Aynı zamanda birçok kişi bu ilanlara kanarak ilanı veren şahıs ya da kurumlarla irtibata geçiyor ve kişisel bilgilerini bu şahıslarla paylaşıyor.

Kişisel bilgileri elinde bulunduran şahıslar, bu bilgilerle kişi üzerine şirket kurmak, hat açma vb. gibi işlemler yapıp kişiye yüklü miktarda borç bırakabiliyor. 

UZMANLAR; “İTİBAR ETMEYİN”

Uzmanlar bu tür ilanların birçoğunun dolandırıcı olduğunu söyleyerek vatandaşları bu konuda uyarıyor. Uzmanlar, “Çıkmayan kredileri çıkaran komisyoncular aramasında karşınıza çıkan sonuçların birçoğu dolandırıcı olabilir. Buna mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir. Sizden ön ödeme isteyen veya krediniz çıkmadan, çıkmış gibi sahte evrak vererek para talep edenlere kesinlikle itibar etmeyiniz” diyor.

“HEM ZAMAN HEM PARA KAYBINA UĞRARSINIZ”

Birçok kredi ilanında “Haciz ve açık takibi olanlara gün içerisinde kredi çıkartılır” yazdığına dikkat çeken uzmanlar haciz ve açık takibi olanların, bankalardan hiçbir şart altında kredi kullanamayacaklarını söylüyor.

Kullandırabileceğini iddia eden şahıs ve firmalara kesinlikle güvenilmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar,  “Kredi danışmanlık firmaları; çıkmayan kredileri çıkartabilen, olumsuz kaydı bulunan kişilere yardımcı olabilen kuruluşlar asla olamazlar. Yerlerde, otobüs duraklarında hemen her yerde görebileceğiniz “Çıkmayan Krediler Çıkartılır” reklamlarına itibar edip hem zaman hem para kaybına uğramayın. Adı üzerinde, çıkmayan kredi zaten çıkmıyordur” diye vatandaşı uyarıyor.

“YASAL OLMAYAN ALIŞVERİŞ; TEFECİLİĞE GİRER”

Bu tarz şahıs ve kurumların “Krediyi biz çekelim siz ödeyin” teklifini ise vatandaşların kabul etmemeleri gerektiğini belirten uzmanlar; bu tür kredi verme olaylarının senetle para verme kapsamına girdiğini bunun da yasal olmayan tefecilik alışverişine girdiğini belirtiyor.

Bu kişilerin krediye karşılık vatandaştan ev, araba ipoteği gibi teminat da isteyeceklerini hatırlatan uzmanlar vatandaşı bu konuda uyarıyor.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.