Kredi kartı dolandırıcıları sosyal medyadan hedef alıyor

Kredi kartı dolandırıcıları sosyal medyadan hedef alıyor

Kredi kartı dolandırıcılarının yeni hedefi sosyal medya kullanıcıları oldu. Bankaların kılığına giren dolandırıcılar, sahte “hediye”, “çekiliş” vaadiyle vatandaşın kart bilgilerini alıp, hesaplarını boşaltıyor. 

Dolandırıcılar, sosyal medyada bankaların logoları ve görsellerini taklit edip, bu bankaların kılıfına bürünerek, insanlara cezbedici vaatlerde bulunuyor ve onları tuzağa çekmeye çalışıyor.

Banka kılıfına bürünen dolandırıcılar, oluşturdukları sahte adres ve hesaplar üzerinden “Hediye çekilişine katılım”, “Müşterimize Hediye Otomobil, “Müşterilerimize Sürpriz Hediyeler” şeklindeki türlü cezbedici hayali vaatlerle,  sosyal medya kullanıcılarını tuzağa çekiyor.         

3c778373-17b8-40bc-b3ac-caccf1676463.jpgTELEFONA GELEN MESAJLA GERÇEĞİ ÖĞRENİYORLAR

Bu şekilde sunulan sözde hediye çekiliş kampanyalarına katılım olarak insanlardan verilen linklere tıklayıp, kredi kartı bilgilerini girmeleri isteniyor. Bunu yapan tuzağa düşmüş oluyor. Dolandırıcılar elde ettikleri kredi kartı bilgileri ile kişinin hesabını anında boşaltabiliyor. Kartından izni dışında para çekilen vatandaşlar, cep telefonuna harcama bilgisi geldiğinde dolandırıldığını anlıyor.   

6e627ba1-4119-4bd0-87ba-ce17035ede95.jpg6 BİN 430 TL’SİNİ KAPTIRDI 

Maalesef dolandırıcıların tuzağına düşenler de oluyor. İşte somut bir örnek. Başkent’te Barış B. adlı bir vatandaş dolandırıcılara tam 6.430 TL’sini kaptırdı.

Barış B. nasıl dolandırıldığını gazetemize anlattı. Barış B. şunları söyledi:  “Sosyal medya hesabımda dolaşıyordum. Kafam biraz dalgındı. O ara Halkbank’ın çekiliş yaptığını gördüm ve bankanın logosu ve görselleri kullanıldığı için şüphe duymadım, hesabın sahte olabileceği de hiç aklıma gelmedi. Çeşitli vaatlerin sunulduğu paylaşımdaki linke tıkladım ve form doldurdum ardından kısa bir süre sonra cep telefonuma gelen bir mesajla şok oldum. Gelen mesajda ‘… Cihan Demirel’e 6430 TL tutarında havale işlemi’ bilgisi veriliyordu. Meğer Halkbank kılıfına bürünmüş dolandırıcılarmış. Hesabımı boşaltmışlar. Savcılığa giderek şikayetçi oldum.”

BANKALARDAN UYARI!

Bu arada, bankalar, kredi kartı kullanan sosyal medya kullanıcılarını uyarıyor. Dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için vatandaşları dikkatli olmaya çağıran bankalar, girilen sosyal medya hesapları ile internet adreslerinin iyi kontrol edilmesini istiyor.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.