Kıbrıs’ta Rumlara ajanlık yapan Türk kim?

Kıbrıs’ta Rumlara ajanlık yapan Türk kim?

Yavru vatan Kıbrıs’ta bir sözde Türk’ün 5 yıl boyunca Rumlara ajanlık yaptığı ortaya çıktı. KKTC’de askeri alanlar ile kiliselerin fotoğraflarını çekerken yakalanan sözde Türk Rum ajanı çıktı. İşte o Rum ajanı sözde Türk.

Yavru vatan Kıbrıs'ta casusluk skandalı patlak verdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir sözde Türk’ün 5 yıl boyunca Rumlara ajanlık yaptığı ortaya çıktı. KKTC’de askeri alanlar ile kiliselerin fotoğraflarını çekerken yakalanan sözde Türk Rum ajanı çıktı. 200 Euro’ya KKTC’nin askeri alanlarının fotoğraflarını Rumlara satmış. 

İşte o Rum ajanı Türk

Adı Mehmet Besimoğlu.

Mehmet Besimoğlu kimdir?

Rumlara casusluk yapmaktan tutuklanan Mehmet Besimoğlu (70) isimli sözde Türk, 5 yıl boyunca Rumlara çalıştığını bakın nasıl itiraf etti:

Gazimağusa'da askeri birliğin fotoğraflarını çekerken yakalanan Mehmet Besimoğlu, polise 5 sayfalık gönüllü ifade verdi. 

Sözde Türk Mehmet Besimoğlu ifadesinde Gazimağusa'daki askeri birliklerin ve kiliselerin fotoğraflarını 200 ile 300 euro karşılığında çektiğini anlattı. 

Rumlara çalışan sözde Türk Mehmet Besimoğlu’nun bu şekilde 200’den fazla fotoğraf çektiği belirlendi.
Mahkemeye çıkarılıp, Rumların lehine Türklerin aleyhine casuslukla yargılanan Mehmet Besimoğlu, ifadesinde Rum ajan ile nasıl tanıştığını da bir bir itiraf eti.

Rum ajanın İngiliz üsler bölgesinde bir işlemine yardımcı olduğunu söyleyen Mehmet Besimoğlu, "Bu şahıs benden askeri birliklerin fotoğraflarını çekmemi istedi, ben de kabul ettim" ifadesini kullandı. 

Mehmet Besimoğlu, nasıl casusluk yaptığı konusunda şöyle devam etti: "Her iki üç ayda bir, fotoğrafları Rum şahsa hafıza kartında teslim ediyordum. Rum'dan da boş hafıza kartı alıyordum." 

Besimoğlu, Rum ajana istediği yerlerin fotoğraflarını teslim ettikten sonra karşılığında 200 ile 300 Euro para aldığını söyledi.

Rumlara casusluk yaptığı için şimdi pişman olduğunu ileri süren Besimoğlu, "11 gündür tutukluyum. Tutukluluğa daha fazla dayanamayacağım. Hastayım. Hastaneye yatmak istiyorum" diye sömürüsü yaptı. 

KKTC’den bir polis memuru da mahkemede bilgi verdi. Löğmen Yücetürk adlı polis memuru, Rumlara çalıştığı anlaşılan sözde Türk Mehmet Besimoğlu'nun 5 yıl içerisinde 18 farklı tarihte askeri birliklerin, askerlerin, askeri araçların ve kiliselerin fotoğraflarını çektiği bilgisini verdi. 

Mahkeme hakimi Murat Soytaç, işlenen suçun vahametinin altını çizdikten sonra, şüpheli Mehmet Besimoğlu’nun 7 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi. 

O RUM AJANI DA BELİRLENDİ

Öte yandan, sözde Türk Mehmet Besimoğlu’nun hizmet ettiği Rum ajanın ismi de belirlendi.  Sözde Türk Besimoğlu'nun üzerinde Rum hattı çıkmıştı. Bu Rum hattı inceleniyor. KKTC polisi bu hat üzerinden Rum ajanın adına ve numarasına ulaştı.  

İşte, 200 euro'ya yavru vatanı Rumlara satan o sözde Türk; Mehmet Besimoğlu:

ajan-son.jpg

 

Gazeteilksayfa.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.