Ke Huy Quan Kimdir? Ke Huy Quan kaç yaşında?  Nereli? Mesleği ne?

Ke Huy Quan Kimdir? Ke Huy Quan kaç yaşında? Nereli? Mesleği ne?

“En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü alan oyuncu yaptığı konuşma sonrası Ke Huy Quan kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Ve hayatı hakkında bilgi almak için arama motorlarında arama yapılıyor. Detaylar haberimizde.

“En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü alan oyuncu yaptığı konuşma sonrası Ke Huy Quan kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Ve hayatı hakkında bilgi almak için arama motorlarında arama yapılıyor.
Ke Huy Quan’ın hayatı ve ödül kazandığı filmi merak ediliyor. Ke Huy Quan’ın hayatı ve filmleri detaylarda…


KE HUY QUAN KİMDİR?
Ke Huy Quan, 1971 yılında Güney Vietnam Saigon şehrinde doğdu. Ailesi Çin kökenli olan Ke Huy Quan annesi, babası ve sekiz kardeşi ile birlikte yaşam şartlarının kısıtlı olması nedeni ile 1978’de Vietnam’dan kaçtılar. Annesi ve üç kardeşi Malezya’ya kaçarken Ke Qu Quan, beş kardeşi ve babası ile Hon Kong mülteci kampına sığındı. Ailesi ve kendisi 1979 yılında mülteci kabul programı dahilinde Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleştirildi. İlkokuldayken oyuncu seçmelerine katılan Ke Huy Quan “Indiana Jones and the Temple of Doom” filminde oynayarak12 yaşında çocuk oyuncu oldu. Quan ayrıca sitcom dizisi olan Head of the Class ve Encino Man filminde başrol oynadı. Son oynadığı filmin ardından 20 sene sonra oyunculuğa tekrar döndü. Dönüş filmi olan Everything Everywhere All At Once’da çoklu evrende yol alan nazik ve sevgi dolu bir koca olan Waymond Wang rolü ile gösterdiği performansla “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” dalında Akademi Ödülüne layık görüldü. Quan bu ödülü kazanan ilk “Vietnam doğumlu” aktör oldu.
Ke Huy Quan, İngilizce, Kantonca, Mandarin ve Vietnamca biliyor. Echo Quan ile evli ve Los Angeles’da yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.