Meghalaya'da aşırı yağışlar: 10 kişi hayatını kaybetti

Meghalaya'da aşırı yağışlar: 10 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'ın Meghalaya eyaletinde aşırı yağışların neden olduğu ani sel ve toprak kaymaları sonucu 10 kişi hayatını kaybetti, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Hindistan'ın Meghalaya eyaletinde aşırı yağışlar, ani sel ve toprak kaymalarına yol açarak büyük bir felakete neden oldu. İlk belirlemelere göre, Gasuapara bölgesinde meydana gelen olaylarda 10 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Eyalet yetkilileri, bu durumun acil durumları beraberinde getirdiğini ve arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

BANGLADEŞ'TE SEL FELAKETİ

Bölgede yaşanan muson yağmurlarının etkisiyle Bangladeş’in Netrokona bölgesinde de ciddi sel olayları meydana geldi. Yetkililer, bu sel felaketi sonucunda 15 köyde en az 20 bin kişinin mahsur kaldığını aktardı. Mahsur kalan bölge sakinlerine gıda ve su arındırmaya yardımcı "tabletler" dağıtıldığını belirten yetkililer, acil yardım çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Her iki ülkede de yaşanan bu doğal afetler, halk sağlığı ve güvenliği açısından endişeleri artırırken, kurtarma ve yardım çalışmaları için hazırlıkların hızla devam ettiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.