AK Parti'nin yeni kanun teklifleri Meclis gündemine taşınacak

AK Parti'nin yeni kanun teklifleri Meclis gündemine taşınacak

TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nda AK Parti, güvenlikten uzaya kadar birçok alanda yeni kanun teklifleri hazırlıyor. İlk olarak İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik düzenlemesi gündeme gelecek.

TBMM’nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışıyla birlikte, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler önderliğinde yeni kanun tekliflerinin hazırlanmasına hız verildi.

AK Parti milletvekilleri, güvenlik, uzay, iklim değişikliği gibi çeşitli alanlarda yeni düzenlemeler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Önümüzdeki günlerde birçok farklı konuda yeni düzenlemeleri içeren teklifler TBMM Başkanlığına sunulacak.

İlk olarak, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan güvenlik alanındaki teklifin gündeme gelmesi bekleniyor. Bu teklif, namlu, tetik ve ateşleyici gibi silahların ana parçalarını satan, taşıyan veya ülkeye sokanlara hapis cezası verilmesini öngörüyor. Ayrıca, sahil güvenlik, jandarma ve emniyet personelinin idari ve çalışma koşullarındaki farklılıkların giderilmesine yönelik düzenlemeler de teklifin içerisinde yer alacak.

Bunların yanı sıra siber güvenlik, uzay, iklim değişikliği ve karbon ayak izi takibi konularında da yeni düzenlemeler ile Rekabet Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikler TBMM’ye sunulacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, sürekli olarak vatandaşların görüşlerini aldıklarını vurgulayarak, "Sahadayız. Tüm bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimiz, halkımızı dinleyerek bu çalışmaları yürütüyor. Elde ettiğimiz veriler doğrultusunda yasal düzenlemelerle ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.