Kazanlılardan Akıncı Destanı

Kazanlılardan Akıncı Destanı

Darbe girişimi yapan FETÖ’cü hain askerler için kritik öneme sahip olan Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda Kazan halkı adeta destan yazdı. Darbeci askerlerle mücadeleye giren Kazan’da 7 kişi şehit oldu, 59 kişi de yaralandı. Kazan Belediye Başkanı Lokma

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişiminin ana üslerinden biri olan Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda Kazan halkıyla darbeciler arasında büyük bir mücadele yaşandı. 7 kişinin şehit olduğu, 59 kişinin de yaralandığı olaylar hakkında konuşan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk “Ağır kayıplar verdik, ancak Kazanlılar olarak bir destan yazdık” dedi.

EZANLARIMIZIN SUSTURULMASI ENGELLENDİ

Darbe girişimi sırasında Kazan’da yaşanan destansı mücadele hakkında Habervaktim’e konuşan Lokman Ertürk, “Kazanlılar, darbe girişiminin yaşandığı gece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir rol üstlenmiştir. Üstlendikleri bu rol, Türkiye Cumhuriyeti’nin darbeci hainler tarafından ele geçirilmesini, demokrasimizin geri dönülemeyecek şekilde yara almasını, ezanlarımızın susturulmasının engellenmesinde oldukça önemlidir. Kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu 8 bin Kazanlı Akıncı Hava Üssü’ne giderek, devletimizin önemli kurumlarını ve sivil halkı bombalayan F-16 ve helikopterleri engellemeye çalışmışlardır” diye konuştu.

GÖĞÜSLERİNİ F-16'LARA SİPER ETTİLER

 “Bomba yüklü uçakların önüne yatmaya çalışmışlardır” diyen Lokman Ertürk, “Göğüslerini F-16'lara siper etmişlerdir. Kamyonlarını, traktörlerini, iş makinelerini üssün önüne getirerek, üsse giriş çıkışların yapılmasını engellemişlerdir. Getirdikleri saman balyalarını ateşe vererek uçakların görüşünü indirmeye başlamışlardır. Son olarak üssün elektriklerini kesmişlerdir. Biz oraya gidene kadar üsten 25 uçak kalkarken biz gittikten sonra 3 uçak kalkabilmiştir. Kazanlıların bu girişimine darbeciler ağır silahlarla karşılık vermişlerdir ve acımadan üzerimize ateş açmışlardır” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZİ BÜYÜKLÜĞÜ SAYESİNDE ATLATTIK

Saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen Ertürk, “Ağır kayıplar verdik ancak Kazanlılar olarak bir destan yazdık. Allah’a şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti bu girişimi milletimizin feraseti ve büyüklüğü sayesinde atlatmıştır. Kendi halkını vuran acımadan kurşun sıkan darbecilerden hesap sorulmasını ve cezalandırılmalarını istiyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Onların geride bıraktıkları yakınları artık bizlerin de ailesidir ve onlar için elimizden geleni yapacağız” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.