Kazan’dan Dev Turizm Projesi

Kazan’dan Dev Turizm Projesi

Büyük uğraşlar sonucu termal su kaynağı bulan Kazan Belediyesi'nin, inşa ettiği hamam, kaplıca ve termal otelle Kazan ve Ankara turizmine katkı sağlaması bekleniyor. Kazan’ın gelişmeye açık bir yer olduğunu belirten Başkan Lokman Ertürk, termal turizm hak

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Kazan termal turizmin yeni adresi olmaya hazırlanıyor. Bölgede termal suyun bulunmasıyla birlikte inşa edilen termal tesisler Ankaralıları bekliyor. Termal su ile özellikle termal turizmin canlanması beklenen Kazan’da birçok projeye imza atılması planlanıyor. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’de Habervaktim’e termal suyla Kazan’da neler yapmak istediklerini anlattı.

ANKARA VE KAZAN TURİZMİNE KAZANDIRMAK

Termal suyun Ankara ve Kazan kazandırmak istediklerini söyleyen Lokman Ertürk, “Geleneksel olarak termal turizmin olduğu yerler arasında pek kazan bilinmiyor. Daha çok Kızılcahamam, Ayaş, Haymana gibi ilçelerimiz biliniyor ama özellikle son bir iki yılda Kazan Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla bulmuş olduğu çok kaliteli, sağlığa da alınan raporlarla görüldüğü gibi çok faydalı olan termal suyumuz mevcut. Bu suyun Ankara ve Kazan turizmine kazandırmak için Kazan Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz biz. Bu hangi amaçlarla yapılabilir, birincisi turizm, ikincisi sağlık ve rehabilitasyon amaçlı kullanmayı düşünüyoruz” dedi

5 YILDIZ STANDARTLARINDA BİR OTEL

Kendi imkanlarıyla yaptıkları oteli bu işe öncülük edecek bir gruba devretmek istediklerini belirten Ertürk, “Suyumuzun kalitesi ve aldığımız raporlar uygun. İçmek içinde kullanılabilir bir su, onun haricinde tarım ve serada da bu suyu kullanmayı düşünüyoruz her alanda kullanılabilecek bir su bu. Yapım aşamasında olan otelimizde 5 yıldız standartlarında olan bir otel. Seminer, kongre gibi etkinliklerin yapılabileceği donatılara sahip otelimizde 500 kişilik çok amaçlı bir salon var. İleriye yönelik yatırımlara öncülük yapması için burayı çok iyi temsil edecek bir gruba devretmek istiyoruz” diye konuştu.            

Termal Otel Kongre ve Sağlık Merkezi

Kazan Belediyesi tarafından yapılan Kazan Termal Otel Kongre ve Sağlık Merkezi 13 bin 310 metre kare kapalı alana sahip ve 220 yatak kapasiteli. Tesislerde 88 standart oda, 18 süit oda ve 2 kral dairesi olmak üzere 108 odada konaklama hizmeti verilmekte. Kongre etkinlikleri için 300 kişilik konferans salonu, 160 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet toplantı salonu ve 350 kişilik yemek salonu bulunmakta.  Ayrıca otelde SPA ve daha birçok sosyal aktivite hizmeti verilmektedir.  

HAMAMA GİRİŞ ÜCRETİ 5 TL

Yeni yapılan ve hizmete açık olan Kazan Kaplıca ve Hamam’da 55 derece sıcak su bulunuyor. Birçok hastalığa aldığı raporlarla iyi gelen termal hamama giriş ücreti 5 TL, ek ücretlerle kese ve masaj ücreti de veriliyor. Bayanlar ve erkeklere ait iki bölümün olduğu hamamda erkeklerin giriş – çıkış saatleri 07.00 – 22.00 olarak belirlenmiş kadınların ise 09.00 – 22.00 olarak belirlenmiş durumda.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum