Kaybolan ehliyetinizi gazeteye ilan vermeden yenileyebilirsiniz

Kaybolan ehliyetinizi gazeteye ilan vermeden yenileyebilirsiniz

Yapılan düzenleme sayesinde vatandaşların Emniyet’e ehliyetini kaybettiğine dair beyanda bulunması yeterli olacak. Vatandaşların artık tek yapması gereken, ihtiyaç olunan belgeleri hazırlayıp il ya da ilçe emniyet müdürlüğüne başvurmak olacak.

Gündelik hayatımızda hemen hemen işlerimizin tamamını yapmak için bir karta ihtiyaç duyduğumuzu düşünürsek adeta cüzdanlarımız artık bir kartlık haline dönüşüyor.Ve bunlardan birisini kaybetmemiz, düşürmemiz çok olası bir durum. Bu kartların arasında kuşkusuz en önemlilerinden birisi de sürücü belgesi yani ehliyetler. Peki ehliyetinizi bir şekilde kaybettiniz ne yapmalısınız ? 
Eski düzenlemeye göre kaybettiğinizde bu durumu belgelemek için  bir gazeteye gidip zayi ilanı vermeniz ve belirli bir süre geçmesini beklemeniz gerekiyordu. Artık yeni düzenlemeyle beraber bunlara gerek yok. Yalnızca başvurunuzu yaparken kaybettiğinize dair beyanda bulunmanız yeterli. 

Başvuru için hangi belgeler gerekli ?  
- Dilekçe 
- Nüfus Cüzdanı,Pasaport
- Sürücü Sağlık Raporu
- 2 adet fotoğraf( 5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik vesikalık fotoğfraf)
- Zayi değilse mevcut sürücü belgesi
-Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz 

Sürücü belgesi için gerekli ücret ise 13 TL değerli kağıt bedeli  2TL vakıf payı olmak üzere toplam 15 TL tutuyor. Belgeleri hazırladıktan sonra herhangi bir il ya da ilçe emniyet müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor. Emniyet Müdürlüğünün internet sitesinden başvuru yapılmadan önce randevu alınması  vatandaşa  kolaylık sağlıyor. 

Sürücü belgesi yenileme  veya yıpranmadan ötürü değişimde de aynı  işlemler geçerli 
Ehliyetlerin 1 Ocak 2016 tarihiyle değişmesinden sonra yenileme işlemleri yapılmaya başlanmıştı.Şuan da da  yeni tip sürücü belgesine sahip olmak isteyenler de haberimiz de belirttiğimiz belgeler ile işlemlerini gerçekleştirebilecekler. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.