Kayaş-Sincan ulaşımı indirme bindirmeyle çileye dönüşecek

Kayaş-Sincan ulaşımı indirme bindirmeyle çileye dönüşecek

Kayaş-Sincan banliyö tren hattında yolculuk edenler yaklaşık 18 ay tren hattını kullanamayacak. Daha önce bu hattı kullanan vatandaşlar ise EGO otobüsleriyle aktarmalı bir şekilde ulaşıma devam etmeye çalışacak. İndirme – bindirme yöntemiyle Kayaş-Sincan

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Dün itibariyle Sincan – Kayaş banliyö tren hattında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Başkentray projesi inşaat çalışmalarına başlandı, vatandaşların mağdur olmaması için 522 Sincan-Gar-Sıhhiye yeni ekspres hattı ile hizmet veriliyor. Ancak bu aktarmalı sistem ile vatandaşların trafik çilesi neredeyse 2’ye çıktı. Daha önce bu hattı kullanan vatandaşlar ise EGO otobüsleriyle aktarmalı bir şekilde ulaşıma devam etmeye çalışacak. İndirme – bindirme yöntemiyle Kayaş-Sincan arasında ulaşım işkenceye dönecek.   

İNDİRME-BİNDİRME YÖNTEMİ

522 Sincan – Gar – Sıhhiye ekspres hattı ile Sincan, Lale, Elvankent, Emirler, Özgüneş, Etimesgut, Marşandiz, Gazi Fişek Fabrikası, Gazi, Hipodrom, Ankara Tren Garı, Sıhhiye adliye önü noktalarında indirme-bindirme yapılarak ulaşım devam edecek. Ulus, Sıhhiye mevkilerinden 505, 508, 510, 514, 523, 525, 533, 535, 536, 565 numaralı mevcut hatlar kullanılarak, Sincan ve Etimesgut bölgesine alternatif olarak ulaşım sağlanabilecektir. Kayaş –Sıhhiye yönünden Sincan yönüne ulaşım sağlayacak vatandaşların; Ulus (Gar) ve Sıhhiye mevkilerine gelmeleri gerekecek.

OTOBÜSLERİN YÜKÜ 2 KAT ARTACAK

Vatandaşlar Sıhhiye adliye önünden ise 12759 no’lu duraktan geçen 522 Sincan-Gar-Sıhhiye hattını kullanabilecekler. Sincan yönünden Kayaş yönüne ulaşım sağlayacak vatandaşlar ise, 522 Sincan-Gar-Sıhhiye hattını kullandıktan sonra, aşağıda belirlenen noktalardan aktarma yaparak Kayaş yönüne ulaşım sağlayabilecekler. Kayaş yönüne giden otobüslerin yükünün 2 kat artması bekleniyor.

SİNCAN-GAR-SIHHİYE (EKSPRES) GÜZERGÂHI

Gidiş: Sincan hareket noktası, Vatan Caddesi, Ankara Caddesi, Polatlı 2. Cadde, Atatürk Caddesi, İstasyon Caddesi, Türk Kızılay’ı Caddesi, Ankara Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı, Kazım Karabekir Caddesi, Hipodrom Caddesi, Talatpaşa Bulvarı, Atatürk Bulvarı.

 

Dönüş: Altınsoy Caddesi, Celal Bayar Bulvarı, Ankara Bulvarı, Türk Kızılay’ı Caddesi, İstasyon Caddesi, Atatürk Caddesi,  Ankara Caddesi, Vatan Caddesi, Sincan hareket noktası.

 

Sabah Ulaşım:  Yolcu yoğunluğu baz alınarak, ihtiyaç duyulması halinde; Polatlı 2. Cadde, Atatürk Caddesi ( Sincan tren istasyonu önü ), Ankara Caddesi, Polatlı 2. Cadde, Atatürk Caddesi, İstasyon Caddesi, Türk Kızılay’ı Caddesi, Ankara Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı, Kazım Karabekir Caddesi, Hipodrom Caddesi, Talatpaşa Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Adliye önü.

 

Kayaş tarafından gelen yolcuların şu otobüslere binerek Ulus ve Sıhhiye’ye ulaşım sağlayabilecekleri belirtildi:

Fotoğraf: Kayaş EGO Hatları!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.