Karpuzun dilimi kilosundan pahalı!

Karpuzun dilimi kilosundan pahalı!

Bir yılda fiyatı yüzde yüz artan karpuzun kilosu bugünlerde 4-5 liradan satılıyor. Marketlerde dilim olarak satılan karpuzun fiyatı ise 5 lira. 

Bir yılda fiyatı yüzde yüz artan karpuzun kilosu bugünlerde 4-5 liradan satılıyor. Marketlerde dilim olarak satılan karpuzun fiyatı ise 5 lira. 

Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi karpuz bugünlerde Başkent’in market ve pazar tezgahlarında yerini aldı. Özellikle Ramazan ayında sulu ve şekerli yapısıyla iftar ve sahur sofralarında da sıkça yer alan karpuzun kilosu geçmiş yıla göre yüzde yüz artarak 4-5 liradan satılmaya başlandı. Ortalama bir aileye yetecek 4-5 kiloluk karpuzun maliyeti 20-25 liraları buluyor. Öte yandan tezgâh görevlileri artan fiyata ve az tüketim talebine çözüm olarak karpuzu dilimle satmaya başladı. 

karpuz-dilimi,-karpuz,-dilim,-kilosu,-fiyati.jpg

DİLİM SATILMAYA BAŞLADI

Karpuz kilogram fiyatının artmasının ardından tezgahtar da yurt dışında olduğu gibi Türkiye’de de karpuzu dilimle satma yoluna gitti. Büyük karpuzlardan oluşan dilimler özel olarak günlük hazırlanarak tüketiciyle buluşturuluyor. Dilimin fiyatı ise, 5 liradan satılıyor. 

ZİYAN OLACAĞINA DİLİM ALMAK MANTIKLI

Karpuzun dilimle satıldığını gören vatandaşlar da karpuzun çoğu zaman ziyan olduğunu bu sayede yeteri kadar alınabileceğine dikkat çekerek, “Keşke fiyatı daha uygun olsa. Dilimle satış mantıklı. Çünkü bir tane karpuz alıyorsunuz kısa sürede tüketmezseniz çürüyor, özelliğini yitiriyor. Yazık günah çöpe gidiyor israf oluyor” diye konuştu. 

GEÇEN SENEDEN BU SENEYE YÜZDE YÜZ ARTIŞ

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artıştan karpuz da nasibini aldı. Geçen sene kilosu 2,5 lira olan karpuzu bu yıl kilosu 4-5 liradan satılıyor. Artışın nedeninin üretim maliyetlerindeki pahalılık olduğu düşünülüyor. 

karpuz-dilimi,-karpuz,-dilim,-kilosu,-fiyati,.jpg

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.