Kardeşlerimiz Şehit Ediliyor

Kardeşlerimiz Şehit Ediliyor

İHH Ankara öncülüğünde STK’lar Rusya’nın Suriye’de gerçekleştirdiği katliamlara tepki göstermek için Rusya Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. STK’lar adına konuşan İHH Ankara Başkanı Mustafa Sinan, “Suriye’de, Irak’ta ümmet coğrafyasında kardeşlerimiz şehi

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Suriye'de yaşanan olayları soykırım olarak nitelendiren STK’lar, Rusya Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. Kanlı bebeklerin yapıştırıldığı bir pankart açan grup, "Suriye'de bebekler sessizlikten ölüyor", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Cenk, cihat, şahadet" şeklinde sloganlar attı. Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmek üzere olduğu dönemde eylemin yapılası polisi harekete geçirdi. Yüzlerce polis Rusya Büyükelçiliği önünde protestoya müdahale etmek için bekledi. Polis ekiplerinin izin vermemesi üzerine pankartı büyükelçiliğe giden yol üzerine bırakan grup, olaysız şekilde dağıldı.    

RAMAZAN’DA ZULÜMLER 2-3 KATINA ÇIKIYOR

Emniyetin Rusya Büyükelçiliği önünde açıklama yapmalarına izin vermemesine tepki gösteren İHH Ankara Başkanı Mustafa Sinan, “Aslında bu gün burada benim söz almama gerek yoktu ama ne yazık ki mecburiyetten söz almam gerekti. Emniyet teşkilatındaki arkadaşlara Rusya Büyükelçisi’nin kapısının önünde eylem yapılamaz emri geldiği için bizleri buraya kadar gönderdiler. Bizler yıllardır ümmetin hak olan sesini duyurmak için bütün elçiliklerin önünde itidalli şekilde hakkımızı arayan STK’larız. Bu şekildeki uygulamayı kınıyorum ve korudukları elçiliklerin sahipleri olan insanlar şu dakika dahil Suriye’de, Irak’ta ümmet coğrafyasında kardeşlerimizi şehit ediyor. Ramazan ayı mübarek ay ve bütün Ramazan aylarında ne yazık ki bir gün İsrail öbür gün küresel emperyalistler, ya da kendini Müslüman kabul eden zalim devletler Müslümanları inlettiriyor ve zulüm çektiriyor. Yazık ki Ramazan’da zulümler 2-3 katına çıkıyor” şeklinde konuştu            

DÜNYA SESSİZ, KÖR, SAĞIR VE DİLSİZ

STK’lar adına açıklamayı okuyan Soner Kartal, “Suriye’de Soykırım devam ediyor. Tüm dünyanın gözü önünde Mart 2011 tarihinden buyana,  Suriye’de büyük katliamlar yapılmakta.  Doğusuyla -  batısıyla, kuzeyiyle  – güneyiyle, kapitalisti – sosyalisti, dinsizi, Müslüman görünüp mezhepçilik yapanı birlik olmuş,  leş akbabaların üşüştüğü gibi Suriye’nin başına üşüşmüşler katliam yapmaktadırlar. Dünya sessiz, kör, sağır ve dilsiz.  Katliamı yapanlar arasında başta Zalim Esed ve onu destekleyenlerin başında ise Rusya, Çin ve İran gelmektedir. Diğer yandan IŞİD (Deaş) bahanesiyle başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkeleri soykırıma ortak olmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

SAPIKLAR KADAR GÜNDEM OLUŞTURMUYOR

“Tarihin hiçbir devrinde Müslüman halklar bu kadar aciz, zayıf ve güçsüz olmamıştır” diyen Kartal, “Müslüman coğrafyanın neredeyse tümünde çatışma, kan ve  göz yaşı hakim. Her gün ekranlara, parçalanmış bebek cesetleri, yaralanmış mazlumların görüntüleri gelmesi, vahşeti  kitlelerin gözünde sıradan hale getiriyor ve maalesef tepkisizleştiriyor. Amerika’da 40-50 sapığın öldürülmesi, Suriye’de yüz binlerin katledilmesi kadar gündem oluşturmuyor. Birkaç gün önce Baas rejimi ve Rusya'nın havadan, rejim militanlarının ve Şii militanların karadan saldırıya geçerek Türkmen Dağı'nın birçok önemli noktasını ele geçirmişti. Son yapılan operasyonlarla muhalifler, yoğun saldırı ve bombardımana rağmen ellerindeki tüm imkânları kullanarak Türkmen Dağı'nı savunmaya devam edeceklerini söylemişlerdir. IŞİD’in ülkemize gönderdiği top ve füzelere misliyle cevap veren silahlı güçlerimiz Türkmen Dağı bölgesinde müdahalede maalesef yetersiz kalmıştır” dedi.

SİVİL KANIN HESABINI SORULMALIDIR

Türkmen Bölgesine Türkiye’nin müdahale etmesi gerektiğini söyleyen Kartal sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti angajman kulları çerçevesinde Türkmen Bölgesine müdahalelerini daha fazla yapmak zorundadır. Buradan Suriye’nin hangi noktasında olursa olsun her şeylerini ortaya koyarak zalimlere karşı direnen kardeşlerimizi selamlıyoruz. Yokluklar içinde yedi düvele meydan okuyan yiğit insanlar;  rabbimiz yar ve yardımcınız olsun. Rusya devlet başkanı Putin başta olmak üzere, Suriye’de bulunan Rus, İran, Çin, Amerika, İngiltere, Avrupa ülkelerinin askeri ve sivil tüm unsurlar yargılanmalıdır. İnsanlığa karşı suç işleyen işgalci devletlere, ülkemizde ve uluslararası mahkemelerde davalar açılmalı, döktükleri sivil kanın hesabını sorulmalıdır.  Mecliste Suriye’de soykırıma ortak olan tüm ülkeler hakkında “soy kırım yasası” çıkarılmalıdır. Batıdan ve batı kuklacılarından medet ummadan İslam ordusu harekete geçmelidir. İslam ordusunun ilk görev yeri Suriye olmalı, mazlum halkın emniyetleri sağlanana kadar ordu ülkede kalmalıdır. Yeni yönetim kurulana kadar İslam Ordusu birlikleri, huzuru ve güveni sağlamalıdır.”

PROTESTO OLAYSIZ ŞEKİLDE SONA ERDİ

STK’lar adına Soner Kartal'ın yaptığı açıklama sonrası platform üyeleri hazırladıkları pankartı elçilik önüne bırakmak istedi. Polis ekiplerinin izin vermemesi üzerine pankartı büyükelçiliğe giden yol üzerine bırakan grup, olaysız şekilde dağıldı.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.