Kara bir de böyle bakın: İşte karın faydaları

Kara bir de böyle bakın: İşte karın faydaları

Kar insan hayatını nasıl etkiler? Kar sağlık için faydalı mı, zararlı mı? Mikroplar için kar ne ifade ediyor? Kar cildi güzelleştirir mi? Tarla ve hobi bahçelerindeki küçük seralar kardan nasıl etkilenir? İşte karın faydaları:

Beyaz bereket, ak rahmet olarak adlandırılan kar ülkemizi etkisi altına aldı. Trafiği olumsuz yönde etkileyen, doğalgaz ve elektrik sarfiyatını da bir hayli artıran karın faydaları ise saymakla bitmiyor.

Kar insan hayatını nasıl etkiler? Kar faydalı mı zararlı mı? Mikroplar için kar ne ifade ediyor? Kar cildi güzelleştirir mi? Tarla ve hobi bahçelerindeki küçük seralar kardan nasıl etkilenir? 

Kara bir de böyle bakın: İşte karın faydaları

Kar özellikle tarımla uğraşan çiftçiler için vazgeçilmez bir ihtiyaç.

Çünkü kar suyu, topraktaki potasyum, kalsiyum, demir gibi mineralleri çözerek bitkilerin beslenmesini sağlıyor. Son baharda ekilen ve filiz veren buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi bitkilerin üzerinde kış mevsiminde koruyucu bir örtü oluşturuyor.

Kış mevsiminde yağan kar; ekinlerin, bağların, ağaçların, hobi bahçelerinde yetiştirilen ürünlerin ana besleyicisi olan toprağı zenginleştirerek bahara hazırlıyor.

Tarla ve hobi bahçelerindeki mini seraları da olumlu yönde etkileyen kar, havayı yumuşatarak küçük meyve fidelerinin donmasını önlüyor. Yer altı ve yer üstü sularına önemli derecede katkı sağlayan kar, yağmasıyla birlikte dolan barajlar enerji üretimi ile tarımsal sulama için önemli bir rezerv haline geliyor.

Karın insan sağlığına da çok önemli katkıları var.

Kar yağınca hava yumuşuyor, aşırı soğumayı engelliyor. Kar havada biriken ve hastalığa davetiye çıkartan zararlı mikropları yok ediyor. Hep aynı ortamı görmekten sıkılan ve değişikliğe ihtiyaç duyan insan; kar yağışıyla birlikte rahatlıyor, psikolojisinde olumlu gelişmeler oluyor. Vücutta adrenalin ve mutluluk hormonu sağlayan kar, insanlarda bahara yönelik pozitif planlar yapmaya teşvik ediyor.

Karın cilt için bir güzellik iksiri olduğu da söyleniyor.

Aşırı soğuk veya aşırı sıcağın cildi olumsuz yönde etkilediği biliniyor ancak temiz karla cilde yapılan masaj teni canlı kılıyor ve güzelleştiriyor. Kar kan dolaşımını da hızlandırıyor.

Karın cilde faydasını bilenler bu yüzden kar banyosunu hiç ihmal etmiyor. Bilindiği üzere kar, kış turizmini de olumlu yönde etkileyerek; ülke ekonomisine ciddi manada katkıda bulunuyor.

Özetin özeti:

Kar demek, bereket demek, rahmet demek, ümit demek, zenginlik demek,  sağlık demek…

Bir de öğrenciler için, biraz fazla yağdığında tatil demek.  

 

Gazeteilksayfa.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.